Početna arrow Astrologija arrow Nebeske poruke

Nebeske poruke 

Image Jupiter u znaku Vage
Od 10. 09. 2016 do 11. 10. 2017 Jupiter će boraviti u znaku Vage. Što nam ova njegova pozicija donosi i da li je on zaista planet sreće ili će pokazati i neko drugo lice, popratite kroz događaje koji će se odvijati u sljedećih godinu dana.

Njegov ulazak u znak Vage u prvi plan stavlja odnose raznih vrsta. Sudski procesi i bračna pitanja će biti pod povećalom javnosti u ovom periodu, bilo na pozitivan ili negativan način. Društvene veze će biti puno intenzivnije pa se može očekvati puno više značajnih javnih događaja nego inače. Možemo očekivati ekspanziju po pitanju inovacija na društvenim mrežama, ali i svim drugim područjima društvenog života. Suradnje i partnerski odnosi će također biti naglašeniji, tako da bi moglo biti iznenađujućih objava u tom području. Svakako je za očekivati i određeni iskorak u modnom svijetu, kao i u umjetničkim izričajima. Modna događanja će privlačiti veću pažnju javnosti, a pripremite se i na glamurozna vjenčanja u estradnom svijetu, no osim tih događaja moglo bi doći i do razvoda nekih poznatih parova koji će biti popraćeni raznim tračevima.

Jupiter je planet koji donosi sretne i pozitivne događaje, kao i sve vrste oslobađanja i olakšanja, no kad pokaže svoji negativniju stranu, može donijeti previše prepuštanja, nemar i popriličan nered u našem životu. Osim toga njegov utjecaj može donijeti i događaje koji baš i nisu ugodni, ali u svemu što se događa ipak donosi nagovještaj nečeg pozitivnog. S obzirom da je on planet širenja u svakom smislu, pripazite kad vam se tranzitni Jupiter nalazi nad ascendentom ili prolazi kroz prvu kuću jer možete biti skloni debljanju u tom periodu.

Aspekti koje će Jupiter tvoriti s drugim planetima će davati smjernice određenih događaja, a od najizraženijih aspekata valja spomenuti sekstil sa Saturnom, što djeluje obećavajuće u svim ozbiljnjim odlukama i promjenama u pravnom sustavu. Neke vrijednosti će rasti, neka područja će doći do većeg izražaja i radit će se na tome da se stavi naglasak na pravdu, ali ne zaboravimo da sekstil nije baš toliko jak aspekt da bi mogao napraviti znatnije preokrete u sustavima vrijednosti. To je aspket koji je prijateljski raspoložen za bilo kakva rješavanja, usmjeren je na pozitivne ishode, ali nema preveliku snagu za dublju realizaciju. Ono što je zabrinjavajuće je da će u većem dijelu godine biti u kvadratu s Plutonom, koji uvijek djeluje nekako zastrašujuće i u opoziciji s Uranom koji je najčešće odgovoran za razne turbulencije, nagle uspone i padove i iznenadne događaje na koje je teško utjecati. S obzirom da su to teški aspekti, Jupiter je sputan u svojim dobrim namjerama i obično se njegove stvarne vrijednosti koriste na pogrešan način. Kraj ove godine, rano proljeće sljededeće godine i vrijeme kada će Jupiter biti na samom kraju ovog znaka, dakle pred izlazak u sljedeći znak, su periodi na koje treba dobro obratiti pažnju jer su tada ti aspekti najaktivniji. Moglo bi se reći da će pokušaji dobrih namjera otići u nekom pogrešnom smjeru i da će se posljedice toga osjetiti. Veljača 2017. donosi povratak na neka neriješena pitanja i zadiranja u dubinu problema, koja će se preispitivati sve do lipnja iste godine, a to znači da će biti suočavanja sa svim onim što je propušteno, a ako je nešto urušeno, srušit će se do kraja. To je vrijeme kada će se Jupiter kretati retrogradno i izvlačiti na površinu prljavo rublje i stavljati u prvi plan stvarne probleme. Svaki neoprez, neodgovornost ili bahatost će biti kažnjeni, ali isto tako će svi oni koji imaju moć u svojim rukama pretjerivati i napraviti poteze koji mogu ostaviti posljedice.

Kako će se Jupiter manifestirati prema znakovima pročitajte u nastavku.

Ovnovi neće uživati u njegovim blagodatima jer im je u nepovoljnom položaju pa može donijeti događaje suprotne od očekivanih, neispunjene nade i ograničenja. Ipak u pravnim i bračnim pitanjima bi moglo biti i pozitivnih djelovanja, ali samo za pojedine predstavnike znaka.

Bikovi će osjećati dozu straha i nelagode jer ih dovodi u situacije koje nose određene rizike, a kako su poznati kao "ziheraši", to im neće odgovarati. Možda će im se svidjeti miris avanture kad su u pitanju odnosi, ali i to donosi određene probleme.

Blizancima će proširiti vidike, može im donijeti značajna duhovna iskustva, a i pojačane kontakte s inozemstvom. Blizanci koji žele ući u više sfere znanja, bilo kroz studij, tečajeve ili samostalnim istraživanjem, s lakoćom će postizati rezultate.

Rakovima nije naklonjen pa mogu osjećati da im ništa ne ide po planu, ali ga ipak mogu iskoristiti za razvoj karijere, jer na tom području im donosi sretne okolnosti. Rezultati će možda biti vidiljivi kasnije, ali sve što sada učine može im biti od koristi.

Lavovi mogu očekivati nova prijateljstva koja će se pokazati važnima za razvoj njihovih interesa i prisustvovat će raznim društvenim događanjima od kojih će neka biti značajna. Organizacijske sposobnosti i timski rad će se pokazati vrlo važnima u ovom periodu.

Djevicama je neutralan po svom utjecaju, ali mogu se pozabaviti svojim unutarnjim doživljajima i spoznajama, a ne bi bilo loše otvoriti se optimističnim stavovima, koliko god neke istine bile bolne.

Škorpioni će imati priliku zaraditi više novaca, a mogu se orijentirati i na ulaganja, no svakako moraju uložiti puno truda jer ništa neće doći samo. Pitanja vrijednosti i imovine će biti naglašenija, trebaju se koncentrirati na rješavanje svega što je do sada bilo na čekanju.

Strijelci će doživjeti pravu ekspanziju u novim poznanstvima, komunikacija će im biti naglašenija, a mogli bi imati i brojnija putovanja. U svakom slučaju će biti puno kretanja, a oni koji su planirali sklapati ugovore, kupovati prijevozno sredstvo ili svladati nove vještine, sada je došao trenutak za to.

Jarcima će donijeti događaje vezane uz obitelj, ali kako im nije naklonjen, neke situacije mogu biti frustrirajuće za njega. Obnova stambenog prostora je moguća, ali ne bez prepreka.

Vodenjacima je izuzetno povoljan pa će imati sretne okolnosti na ljubavnom planu, a svi oni koji očekuju prinovu, bit će presretni zbog toga. Uz sve to, imat će i dobitke kroz igre na sreću ili nagradne igre. Vodenjaci će se ove godine sasvim sigurno dobro zabaviti, a i kreativnost im je u porastu.

Ribe ga mogu dobro iskoristiti u poslovnom razvoju, ali svakako će biti potrebe određene prilagodbe i dosta angažmana. Oni koji misle mijenjati posao, neka to učine sada, ali u to treba uklopiti i sposobnost pregovaranja. Trebaju se čuvati pretjerivanja bilo koje vrste, jer im se to može odraziti na zdravlje.

Svi znakovi moraju imati u vidu spomenute aspekte koje će Jupiter forimirati s ostalim planetima, jer sve ono što bi moglo biti pozitivno, u trenutku se može okrenuti naglavačke. S obzirom da je situacija na nebu prilično osjetljiva, pogrešan trenutak može napraviti dosta nereda u onome što krene dobro.

Ukoliko donosite važnije odluke i želite iskoristiti blagodati Jupitera, svakako se konzultirajte s astrologom koji će vam znati reći kada je dobar trenutak za to.

PlutonPluton u Jarcu

Pluton je u znaku Jarca u razdoblju od 26. 1. 2008. do 14. 06. 2008., kada se na par mjeseci ponovo vraća u Strijelca, očito u namjeri da završi neki posao i u dobrom i u lošem smislu, gdje će najviše iskušenja imati sami Strijelci, koji više nisu pod zaštitom svog vladara Jupitera, te Blizanci, Djevice i Ribe. Ti posljednji udarci Plutona mogu biti itekako snažni i bolni, ali tko ih uspije prevladati, bit će daleko snažniji i iskustveno potkovaniji. Konačni ulazak u znak Jarca će se dogoditi 27. 11. 2008. i tu će ostati do 24. 03. 2023.
Kada učvrsti svoju poziciju u Jarcu počet će snažno djelovanje materijalnog svijeta, čini se da ćemo postajati robovi materijalizma. Na neki način se to događa već neko vrijeme, sve više je vidljiva razlika između onih koji imaju i onih koji nemaju. Sve više su ljudi ovisni o raznim kreditnim karticama, pogotovo onima koji pružaju veće ponude kredita uz naizgled fleksibilniji način otplate. Novac i sve materijalno sve više upravlja našim životima, borba za moć je sve veća, investicijski fondovi, ulaganja u dionice su postali sastavni dio našeg života.

Pluton sam po sebi nije dobar i pozitivan, Jarac također spada u mračnije znakove, pa iako i jedan i drugi imaju i svoje pozitivne strane, ovako udruženi više izazivaju prijetnju i strah, nego neke dobre vibracije. S obzirom da je u pitanju malo veći raspon godina, naravno da će biti i dobrih i loših poteza na koje Pluton može utjecati, ali ako uzmemo u obzir da će najvažnije mjesto preuzeti pokazivanje moći, kako u imovini, tako i u upotrebi sile, moramo biti spremni na neke događaje koji nas mogu dovesti na rub uništenja. Zapravo neke katastrofe su neizbježne. U prvih godinu – dvije se neće događati ništa tako spektakularno, čak ćemo na trenutak pomisliti da dolazi do pozitivnih promjena, zbog Jarca ćemo imati osjećaj da je prevladao glas razuma. 2010. i 2011. su vrlo teške godine, jer će se tada sukobiti energije Plutona i Saturna koji je vladar znaka u kojem se Pluton nalazi. Tada će doći do najvećih iskušenja, koja mogu biti pogubna ako se imalo poklekne pred njima.
Jarcima će Pluton donositi vrlo duboka iskustva, koja će nekada biti iznimno teška, a nekada će im dati osjećaj neopisive moći. Bikovi, Djevice, Škorpioni i Ribe će imati mogućnost izvući ono najbolje iz njega, tako da će moći upotrijebiti njegova snažna podsvjesna i intuitivna djelovanja, učvrstiti svoje pozicije, postati netko i nešto ako imaju određene ciljeve za koje se bore. Ovnovi, Rakovi i Vage će imati puno problema i izazova, neki će uništavati, neki će biti uništeni, no razornu moć Plutona će na neki način osjetiti. Blizanci i Lavovi će biti pod pritiskom strepnje, osjećat će se kao da su indirektno žrtve prijetnji, a Strijelci i Vodenjaci su izvan svih događanja, neće osjetiti njegov utjecaj ni na koji poseban način.

 
« Prethodna
Dnevni položaji planeta
24. travanj 2018.
SunceSunce 04° Ta 15'
MjesecMjesec 24° Le 59'
MerkurMerkur 08° Ar 04'
VeneraVenera 29° Ta 45'
MarsMars 20° Cp 19'
JupiterJupiter 20° Sc 09'R
SaturnSaturn 09° Cp 06'R
UranUran 28° Ar 49'
NeptunNeptun 15° Pi 41'
PlutonPluton 21° Cp 16'R