Početna arrow Tarot arrow Prvi susret s tarotom

Konzultiranje tarota

Tarot zapravo ne ograničava osobu koja želi nešto pitati jer pruža brojne mogućnosti.

S obzirom da postoji puno načina na koji se nešto može gledati, pitanja uopće ne mora biti – u tom slučaju se gleda prema jednom od opširnih predložaka, gdje dobivamo uvid u svako područje života i to se obično gleda kao godišnja prognoza.

Kroz potrebu da dobijemo odgovore koji nas muče, ponekad se možda pojavi i sumnja – može li tarot ili bilo koje drugo sredstvo koje je tome namijenjeno, Konzultiranje tarotaodgovoriti baš na svako pitanje? Zapravo može, jer tamo gdje postoji pitanje postoji o odgovor. U samom pitanju je već pola odgovora. Svi odgovori su zapisani u nama, tarot je samo sredstvo kojim taj odgovor izvlačimo na površinu.

Na tarot je najbolje doći osobno jer se na taj način dublje povezujete s energijom karata zbog direktnog kontakta s njim i na taj način imate puno veći izbor za postavljanje pitanja. Ako niste u mogućnosti doći na konzultaciju, moguće je pitanja postaviti pismeno, ali je u tom slučaju vrlo važno da su pitanja jasna i usmjerena točno na ono što želite saznati. Razlika za osobu koja vas savjetuje je samo u tome što treba biti dublje koncentriran na vas prilikom izvlačenja karata i mora biti upućen što točno želite znati.


Neke od mogućnosti tarota u pisanom obliku su:

Tarot – pitanja – Ovdje postavljate ciljana pitanja koja vas zanimaju. Kroz ovu metodu gledanja u tarot ne možete dobiti odgovore na opća pitanja, npr. «Što me čeka u budućnosti?» ili bilo kakav neodređeni oblik pitanja.
Pitanja tipa: «Što će mi se događati na ljubavnom planu?»,  «Kakva će mi biti poslovna situacija?» i sl. mogu dati opis događaja kroz neko vrijeme, koje možete vi ograničiti ili će karte same pokazati koliko brzo se nešto može realizirati.
Daleko najbolja od svih opcija je metoda konkretnog pitanja, npr. «Što mogu očekivati u odnosu s tom i tom osobom?» «Da li ću zadržati postojeći posao?», «Kako će se riješiti sudski proces koji vodim?» i slična pitanja, jer tu imate vrlo jasnu sliku neke određene situacije i odgovor se usmjerava na ono što vam je najvažnije. Što preciznije postavite pitanje, dobit ćete određeniji odgovor.

Godišnji tarot
– daje pregled svih važnijih događaja u razdoblju od godinu dana. Opisuje vaše opće stanje, razmišljanja, usmjerenja, sklonosti i orijentaciju, ukazuje vam na financijske prilike, ljubavne zgode i nezgode, poslovnu, stambenu, zdravstvenu situaciju i još puno toga iz života. Događa se da se nekome zbivanja odvijaju brže nego nekome drugom, pa ako se većina toga dogodi u prvoj polovici godine, uputno je još jednom pogledati tarot putem ove metode da bi se vidjelo što dalje slijedi. Ovakav opis događaja je vrlo sličan godišnjem horoskopu, čak se tehnika kojom se radi zove astrološka metoda, jer se karte slažu prema predlošku astroloških kuća. Oni koji žele znati što ih čeka i kako usmjeriti svoju energiju, a ne znaju točan sat rođenja, imaju priliku na ovaj način dobiti kvalitetnu prognozu.

Karmički tarot – Ova metoda je zapravo spoj tarota i numerologije. Kombinira se brojčana vrijednost imena i prezimena, datuma i godine rođenja i na osnovu toga se dobivaju brojčane vrijednosti koje se povezuju sa značenjem tarot karata. Na taj način dobivate tumačenje svog životnog puta prema karmičkim odrednicama.

 
« Prethodna   Sljedeća »