Trenutak istine…

Koliko ste se puta osjećali loše zbog nekog vlastitog postupka, jer ste nekoga povrijedili, bili grubi riječima ili djelima? Ili niste ni primijetili da ste izazvali nečiju tugu, ljutnju ili neki negativan osjećaj?
Kako god bilo, vrijeme je da razmislite tko ste i kakvi ste, da obratite pažnju na svoje ponašanje, da preispitate svoje srce.
Neka vas ove priče potaknu na ono najbolje u vama, neka vas zaustave u trenutku kada ste htjeli izreći psovku ili negativno reagirati, neka dotaknu vaše srce i izvuku neku lijepu riječ iz vas, osmijeh i nježnost. Svima nama treba pažnja, ljubav, uvažavanje i podrška, a najbolji način da to dobijemo je da krenemo od sebe i da prvi pružimo pozitivne primjere.
Pokušajte svaki put umjesto prigovora pokazati razumijevanje, umjesto grubosti pokazati pristupačnost, a mrzovolju zamijeniti bar jednim malim, prisilnim smiješkom. Budete li na vrijeme sprječavali negativne reakcije, koje vam dolaze već čistim automatizmom, uskoro ćete se osjećati bolje jer pozitivnim djelovanjima privlačimo pozitivnu energiju. Uskoro će vaša okolina promijeniti svoj odnos prema vama, događat će vam se lijepe i zanimljive stvari, ukazat će vam se nove prilike i dani će vam postati vedriji. Imat ćete osjećaj da se sve oko vas promijenilo, a zapravo nije – to ste samo vi promijenili svoj odnos prema svemu, što mora rezultirati pozitivnim pomacima.

I uvijek, baš svaki dan, nađite trenutak za sebe, razmislite o svemu što vam se događa, doživljavajte sve na što pozitivniji način, nađite neka sitna zadovoljstva, zapažajte detalje koji zapravo i obogaćuju naš život. Uživajte u ljepotama prirode, cvrkutu ptica, nekom naizgled običnom trenutku i budite sretni što postojite ovdje i sad, jer taj trenutak je neponovljiv.
Učinite neko dobro djelo, uputite poneku lijepu riječ, pohvalite i podržite svoje najbliže, izrazite svoje osjećaje.

I zapamtite – život je dar!

Obitelj    |    U potrazi za Bogom

 
« Prethodna