Početna

Mjesečni horoskop za sve znakove

Ovan

Image Prvih tjedan obilježava kraj Marsovog boravka u vašem znaku i to će se manifestirati na neugodan način. U kvadratu s Plutonom donosi vam ozbiljna upozorenja pa ćete morati paziti na svoje poteze koji vas mogu dovesti u opasnost. Činjenica je da ste iscrpili sve svoje snage i da je sada prevladao umor koji si nećete priznati, ali zaustavite se dok je vrijeme. Kako će se planete tokom mjeseca skupljati u Vodenjaku, tako ćete osjećati i olakšanje.

Napravili ste puno toga na poslovnom planu, radit ćete i dalje ali više ne samostalno, sada će u prvi plan doći suradnja i timski rad. Prije nego što krenete u novu fazu poslovanja stanite na loptu, prvo se malo odmorite, a onda razrađujte daljnje planove. Bit će svega u vašem poslovnom životu, zato će vam i trebati podrška. Ako se držite distancirano, upast ćete u probleme, a tada je i zadržavanje radnog mjesta upitno.

Prvi dio mjeseca ćete imati osjećaj da možete prevladati apsolutno sve na ljubavnom planu, no dolaze novi izazovi s kojima se više nećete znati nositi. Poželjet ćete nekakve promjene koje vas mogu odvesti u razvijanje jednog novog odnosa, što će se pokazati lošim izborom jer ta osoba nije za vas, a ugrožava sve ono što ste do sada imali. Emotivna kriza će biti velika i trebat će vam pomoć prijatelja ako želite zadržati voljenu osobu.

Zdravstveno ste u opasnosti od nezgoda, povreda i nekih ozbiljnijih stanja. Neke stvari ne možete spriječiti, ali ako više pazite možete ih ublažiti. Ne ignorirajte signale koji vam govore da trebate potražiti pomoć.

Bik

Image Iskoristite vladavinu Jarca za sve što želite napraviti, riješiti ili dovršiti, sve možete dok imate podršku planetarnih energija. Poslije 10.1. pazite što i kome govorite, vaše riječi bi mogle napraviti veliki rusvaj. Bit će i situacija u kojima ćete se vi osjećati povrijeđeno jer ćete čuti da o vama kruže neke priče, ali ne trebati uzvraćati istom mjerom i time pokazivati svoju frustraciju. Prava istina uvijek dođe na vidjelo.

U poslovnom životu su prisutna ograničenja, neke situacije vam se čine bezizlazne i imate osjećaj da se nikada neće riješiti. Na svu sreću to nije tako, uskoro ćete dobiti novi zamah, ali trebate paziti na što pristajete. Velika promjena je na vidiku, ta promjena donosi i bolji položaj, no ipak trebate razmisliti jeste li se spremni nositi s odgovornostima koje taj položaj nosi. Možda vam netko daje priliku kroz koju vas želi uništiti.

Svakakvih događanja ima na ljubavnom planu, neke stvari izgledaju obećavajuće, ali prije svega morate riješiti sve zaostale probleme. Prvo i osnovno je da dobro preispitate svoj sustav povjerenja i da definirate što želite od osobe prema kojoj gajite osjećaje. Ako se još niste pokrenuli, vrrijeme je da povučete neki potez i da se potrudite promijeniti status tog odnosa. Nemojte čekati da vam se otvori prilika, nijedna prilika nije idealna i poanta je u tome da uzmete stvar u svoje ruke.

Ne možete se pohvaliti dobrim zdravljem, zapravo ste u gorem stanju nego do sada. Glavobolje koje imate su uzrokovane nekim određenim problemima, na vama je da ih pronađete. Druga polovica mjeseca donosi pojačane opasnosti.

Blizanci

Image Iako su planetarne energije prilično napete, vas nekako zaobilazi njihovo djelovanje. Prati vas neki osjećaj tjeskobe, ali ćete probleme instinktivno rješavati i pomoću intuicije izbjeći negativne događaje. Svakako trebate slušati svoj unutarnji glas po pitanju svega, dovoljno je da pri odlukama pratite popratni osjećaj, ako je prisutna nelagoda i osjećate otpor odustanite, a ako je osjećaj pozitivan tada znate da je odluka ispravna.

Poslovno stanje će biti drugačije nego do sada, malo će vas napustiti elan i popustit će vjera u vlastite sposobnosti. Dolazi vrijeme ograničenja, smanjenog djelovanja, zapravo bi se to moglo nazvati usporavanjem tempa. Pazite da ne napravite neku pogrešku koju nećete moći ispraviti. Ako ste zasićeni poslom koji radite možda se trebate fokusirati na promjenu posla. Dobre izglede imate kroz poslovanje s inozemstvom, to vam donosi i financijsko povećanje.

Otkrivanje partnerove nevjere će vas prilično uzdrmati. Osjećat ćete se povrijeđeno i poniženo što će vas potaknuti na nekakav osvetnički plan. Što god napravili nećete se osjećati bolje, zato ne razmišljajte o osveti nego jednostavno okrenite novu stranicu. Ako se prepustite energiji koja vas nosi, shvatit ćete da ste itekako privlačni ljudima oko sebe, a to zapažanje će vam pomoći da vratite samopouzdanje.

Opći osjećaj će biti dobar, nećete se osjećati zdravstveno ugroženo, iako ste podložni i zaraznim bolestima uslijed nestabilnog imuniteta. Bit ćete neko vrijeme u izolaciji, potrebno vam je mirovanje i liječenje upala.

Rak

Image Sve dok traje vladavina Jarca, osjećat ćete nezadovoljstvo i težinu. Bit će loših vijesti, osjećaja nemoći, kriznih trenutaka, no zadnjih desetak dana ovog mjeseca donosi neku vrstu poboljšanja. Neke stvari samo treba definirati, odrediti si prioritete i ne dozvoliti si bilo kakvu neizvjesnost. Možete uspostaviti kontrolu nad svakom situacijom u svom životu, ali da bi došlo do toga trebate se osloboditi strahova.

Na meti ste zahtjevnih šefova i što god napravite nije im po volji. Sve više ste u grču i oslazak na posao vam sve teže pada. Netko od nadređenih vas želi navesti da sami odete, ali nemojte im pružiti to zadovoljstvo. Velika je vjerojatnost da će vam se nešto podvaliti, da bi vas mogli optužiti. Nemojte se povlačiti pred onima koji se postavljaju moćno, ostanite smireni i pokažite hrabrost zauzimajući se za vlastite vrijednosti.

U ljubavi ćete doživljavati neugodne situacije, pogotovo ako je vaša veza vezana zaposao. Koliko god skrivali taj odnos, nećete biti dovoljno spretni, a greška koju ćete napraviti bit će okidač za razne tračeve. Slijed događaja će dovesti do toga da ćete prekinuti vezu s tom osobom, a takav rasplet vas čini emotivno nesretnom. Možda bi bilo bolje da prihvatite određene izazove i da se borite za stvaranje budućnosti s partnerom.

Početak mjeseca vam donosi veliki strah zbog pogoršanja zdravlja ili fizičke opasnosti, ali brzo ćete to prevladati i shvatiti da nije sve tako strašno kako ste ispočetka mislili.

Lav

Image Siječanj je vrlo naporno vrjeme za vas, budite spremni na razne izazove. Kako će vrijeme odmicati i planete se skupljati u Vodenjaku, tako ćete osjećati sve veće opterećenje. Iza 20.1. izbjegavajte bilo kakve reakcije i stvaranje neugodnih situacija jer nećete dobro proći u svemu tome. Pod stresom ste i teško ćete se suzdržavati, ali suzdržanost je jedino što vam preostaje ako želite izvjeći probleme.

U prvom tjednu što napravite napravite u poslovnim potezima, ako imate nezavršenih poslova svakako ih gledajte završiti jer će kasnije biti puno ograničenja i blokada. Računate na podršku javnosti, no vaši poslovni partneri će se dijeliti na one koji vas podržavaju i one koji jedva čekaju negativan razvoj događaja. Nećete biti sigurni na koga se osloniti, ali činjenica je da nitko neće biti uz vas ako napravite pobunu prema rukovodećima. Pazite što radite, lako bi mogli izgubiti posao.

Jedino područje u kojem se možete smatrati zadovoljnima je ljubav. I tu će biti nekih nejasnoća, no do nerazumijevanja dolazi zbog vašeg nepovjerenja. Pod stresom ste i svaka vam sitnica smeta, a zapravo nemate razlog za prigovore. Budite obzirni prema partneru, kako vama treba pažnja i toplina, tako i njemu treba isto to od vas. U drugoj polovici mjeseca ćete emocije podrediti poslovnim obavezama, ali ne zaboravite da je partner i u takvim situacijama uz vas.

Budite iznimno oprezni kada je zdravlje u pitanju, podložni ste raznim problemima. Rastresenost vas može odvesti i u opasnosti, a ozljede koje vam prijete nisu bezazlene.

Djevica

Image Nalazite se u zanimljivom i dinamičnom razdoblju, a čak i s obzirom na teške planetarne aspekte, vama će se sve nekako posložiti na dobar način. Vi ste se odlučili maksimalno zabaviti i ništa vam to neće pokvariti. Sve to ne znači da nećete biti odgovorni u svemu što radite, ali uz dozu ozbiljnosti, naći ćete i vrijeme za sebe i sve ono što vas opušta i ispunjava. Vi ćete i iz negativnih situacija napraviti nešto pozitivno.

Poslovni život će se pojačano odvijati u drugoj polovici mjeseca, ali i do tada možete raditi na svojim idejama koje su prilično kreativne i zanimljive. Ako ste do sada bili u neizvjesnosti, vaš status bi konačno mogao postati stabilan, ako ste bili nezaposleni neko vrijeme, sada ćete naći posao koji vam omogućava dobar razvoj, a čak i ako želite promjenu, ona bi se mogla dogoditi jer ćete nekoga zainteresirati i time doći do zanimljive ponude.

Ljubavni život vam je bolji nego ikad, dogodit će se stvari koje će na poseban način učvrstiti vaš odnos s partnerom. Vama će trebati pomoć i zaštita, a vaš partner će učiniti sve da se osjećate sigurno i zadovoljno. Iako će na početku mjeseca biti nekih nesporazuma, pa i ljubomornih ispada, sve će doći na svoje mjesto. Ako ste do sada bili sami, pripremite se na sudbinski suusret krajem mjeseca.

Iako se osjećate dobro i sami sebe uvjeravate da vam nije ništa, obratite pažnju na male signale svog organizma, nešto ipak trebate poduzeti sa svojim zdravljem.

Vaga

Image Vladavinu Jarca nećete baš dobro podnositi, događat će se stvari koje će vas stalno držati u neizvjesnosti, a to pojačava strahove u vama. Imajte malo više vjere u sebe, nemojte dozvoliti da tuđi negativni doživljaji poremete ravnotežu u vama. Planetarna kretanja u Vodenjaku će vam dati neku novu nadu, prilike koje ne bi smjeli propustiti i više stvaralačkih ideja. Opustite se i uživajte u stvarima oko sebe, nije važno što netko drugi misli.

Možda vam se čini da ste se u poslu oslobodili tereta, ali to ipak ne ide tako jednostavno. Treba vremena da stvari sjednu na svoje mjesto, a od vas će se tražiti više nego što je realno. Imat ćete osjećaj da vas se iskorištava, čak na neki način i ucjenjuje. Bilo kakav otpor će rezultirati prijetnjama otkazom, tako da vam jedino preostaje pretrpjeti situaciju ili prekinuti tu igru živaca i dati otkaz ako si to možete dopustiti.

Sve dok je Venera u Strijelcu, osjećat ćete se dobro uz partnera, pogotovo jer ćete imati razgovore koji će nas vas utjecati jako pozitivno. Ta situacija će trajati do 9.1., a nakon tog dana se stvari mijenjaju, doći ćete do saznanja da nemate pravu stabilnost tog odnosa, što će vas prilično razočarati. Ne mora sve biti izgubljeno, ali imat ćete o čemu razmišljati. Dvojbe u vama su svakim danom sve većea zadnji dani ovog mjeseca će pokazati ima li smisla ostati u takvom odnosu.

Zdravlje će vam biti bolje nego do sada, ali ni blizu idealnom. Ako ste odgađali neki operativni zahvat, trebali bi što prije to napraviti da uklonite problem koji vas muči. Imate pojačanu brigu za nekoga u obitelji.

Škorpion

Image Vladavina Jarca vas drži u nekom pozitivnom raspoloženju, ako ništa drugo bar vam daje snagu i izdržljivost, no kako će sve više utjecaja dolaziti iz Vodenjaka, tako ćete gubiti tlo pod nogama. Budite spremni na prilično težak period, pogotovo u drugoj polovici mjeseca. Teško ćete se nositi sa raznim situacijama, sve više ćete gubiti volju za sve. Ono što je pozitivno su obiteljski odnosi, budite što više uz obitelj jer će vas taj osjećaj povezanosti održavati.

Posao bi vam mogao relativno dobro ići ako se bavite nekim privatnim djelatnostima ili nekretninama. I tu će biti izazova, ali lakše ćete se nositi s tim nego ako radite za nekoga i morate ispunjavati nečija očekivanja. Podršku suradnika nećete imati, zapravo bi se lako mogao dogoditi neki sukobljavajući moment. S obzirom da morate raditi ono što se od vas traži, a ne slažete se s takvim načinom rada, mogli bi imati dosta problema u poslu.

Na emotivnom planu je situacija bolja nego u bilo kojem drugom životnom području pa se slobodno malo više oslonite na partnera. Komunikacija će vam dodatno olakšavati odnos, zato se ne zatvarajte kad vas nešto muči, nego pričajte, a i saslušajte što vam partner ima za reći. Budite sigurni da ćete u ovom razdoblju puno naučiti od partnera. Ako ste slobodni, krajem mjeseca ćete upoznati osobu koja će ostaviti snažan dojam na vas.

Neki zdravstveni problemi su se riješili, ali neki se tek pojavljuju. Dosta su vam osjetljivi dišni putevi, mogli bi imati grlobolje, a i problemi s tlakom će biti naglašeniji.

Strijelac

Image Iako niste direktno na meti teških planetarnih utjecaja, bili bi znatno zadovoljniji kada bi imali priliku za više kretanja i komunikacije. Nije da vi ne nalazite načine za komunikaciju s ljudima, ali nedostaje vam pravi društveni život. Malo više ćete se orijentirati na razmišljanja o pravim životnim vrijednostima, a to možete iskorititi na povezivanje s ljudima istih interesa i razmjenu mišljenja.

U poslovnom životu puno toga želite, svašta bi htjeli izraziti i pokazati, ali vas neke situacije toliko sputavaju da zbog toga postajete frustrirani. Čini vam se da se previše vremena troši na planiranja, a premalo toga se poduzima. Promjene koje želite poduzeti nisu za sada moguće, ograničeni ste u djelovanjima i izborima pa je bolje čekati da se cijela situacija malo slegne i da u međuvremenu više radite na sebi.

Početak mjeseca vam donosi kaotičnu situaciju u emocijama, a stvarno stanje je da ni sami ne znate što hoćete. Pokušajte biti određeniji, a prije svega iskreni prema sebi. Ako smatrate da partner nema one vrijednosti koje smatrate bitnima, najbolje je da nešto napravite po tom pitanju. Umjesto da se borite sa razočarenjima u sebi, pojasnite mu što bi trebalo biti drugačije i u čemu očekujete drugačije ponašanje.

Zdravstveni problemi bi mogli najviše utjecati na osjećaj ograničenja koji vas prati. Upalni procesi se moraju dovesti pod kontrolu, a neke smetnje bi mogle imati s nepravilnim radom štitnjače.

Jarac

Image Konačno je došlo olakšanje odlaskom Saturna iz vašeg znaka. Riješili ste se velikog tereta, polako prestaje onaj osjećaj da ste u svemu ograničeni, sada se otvaraju neke druge energije i pružaju nove mogućnosti. Pluton je i dalje tu i zato su prisutni strahovi, itekako ste svjesni raznih situacija i njihovih posljedica koje se ne rješavaju preko noći. Napornih aspekata i dalje ima, ali sada ih doživljavate na neki drugi način.

Čim Mars prijeđe u znak Bika, puno konkretnije ćete ostvarivati svoje ciljeve. Svakako bi trebali uklopiti kreativnost u svoj posao, nešto se mora pomaknuti iz dosadašnje statičnosti. Od vas se traži drugačiji stav i nove ideje. Do promjena mora doći, a vi možete dati veliki doprinos tome da te promjene budu pozitivne i da razviju neke nove oblike poslovanja. Neće biti lako doći do rezultata koje želite, potrebno je dosta žrtve da bi došlo do onoga što očekujete.

Venera u Strijelcu donosi vam sumnje i prilično zatvorenu emotivnu situaciju koju nećete znati riješiti, a to će vas pratiti u prvih 10 dana. Kad uđe u vaš znak doći će do konačnog razjašnjavanja svega i više ništa se neće činiti nemogućim. Imat ćete potrebu za komunikacijom s partnerom, čak ćete biti i pokretač te komunikacije, ali ćete imati problem s izricanjem onoga što želite. Krajem mjeseca ćete biti u nekom iskušenju koje će iskristalizirati vaše prave osjećaje.

Zdravstveni problemi se stišavaju, nisu više naglašeni kao do sada, ali to ne znači da ste zdravi. Imat ćete nekakvih problema s kožom, što je samo pokazatelj da trebate potražiti bazu iz koje to proizlazi.

Vodenjak

Image Na vas je pao teret Jupitera i Saturna u bliskom kontaktu, koji svakako donose značajne događaje i koji često naglašavaju određene krize. Vi znate da se možete nositi sa svim jer ste prilagodljivi, ali nikako vam ne leži bilo kakav oblik pritiska koji bi ograničio vaše slobode. Od vas će se tražiti puno više odgovornosti i koncentracije, morat ćete se uozbiljiti, organizirati i odrediti si prioritete. Imate prilično aktivno razdoblje na osobnom planu.

Poslovi i planovi se neće odvijati onako kako ste očekivali, bit će puno poteškoća oko ostvarivanja. Trebat će vam jako puno upornosti da bi postigli ono što želite, a čak i kad date sve od sebe, može se dogoditi neočekivana situacija koja će sve poremetiti. Neki od vas će u kriznom momentu vidjeti novu priliku, a neki će ostati bez svega što su do sada gradili. Nikako nemojte ići u privatni oblik posla u ovom periodu, nemate ništa za što se možete uhvatiti.

Prvih desetak dana će sve nekako teći na ljubavnom planu, iako vam osjećaji nekako nisu u prvom planu. Više vam znači osjećaj povezanosti i prijateljstva nego sama privlačnost. Osoba koja vam se sviđa bi vas mogla razočarati na neki način, shvatit ćete da nije ono što ste u prvom trenu vidjeli u njoj. Ulaskom Venere u znak Jarca, doći će do preispitivanja osjećaja, bit će testiranja odanosti i razmišljanja o sudbinskim utjecajima.

Pripremite se na probleme sa zdravljem, imat ćete znatniji pad energije, više podložnosti razbolijevanju i prijetnje nezgoda koje mogu biti opasne po život.

Ribe

Image Iako je većinu ovog vremena prilično neutralan planetarni utjecaj na vaš znak, neće vam biti baš lako.  Imate velika psihološka opterećenja, neki strahovi su isplivali na površinu i imat ćete dosta posla da to sredite. Sve u svemu, može se reći da ste prilično nezadovoljni, a s nezadovoljstvima se ne znate nositi, tako da vas ona vode u depresivna raspoloženja. Prvi dio mjeseca će biti solidan, ali kasnije dolazi do gubitka volje za mnoge stvari.

Posao vam je pomalo opterećujući, ali ako volite ono što radite možete očekivati zanimljiv razvoj događaja. Osobno ste previše pasivni, nije da se ističete u svojim djelovanjima, ali postoji neki faktor iznenađenja, poneka neočekivana situacija koja vam može biti odlična odskočna daska za razvoj. Kroz komunikaciju s ljudima i traženja nekih informacija bi moglo doći do neke sasvim nove ideje koja će sasvim promijeniti tokove vašeg poslovanja.

Imate osjećaj da nešto nije u redu u ljubavnom životu, nešto vas muči, niste zadovoljni, a konkretnog razloga, koji bi jasnije definirao to što je u vama, nema. Stalno vas prati osjećaj da to nije to, imate potrebu tražiti nešto drugo, a ni sami ne znate što zapravo tražite. Sam kraj mjeseca bi mogli provesti u nekom društvu u kojem ćete upoznati osobu koja će ostaviti vrlo snažan dojam na vas. U istraživanju tog novog osjećaja ćete otkriti nešto što niste nikada do sada.

Opće stanje zdravstvenog života će se činiti prilično dobro, osjetit ćete neki novi nalet energije. Problemi će biti naglašeniji s već postojećim kroničnim stanjima. Čuvajte se u prometu i izbjegavajte putovanja, skloni ste nezgodama.