Početna arrow Mjesečni horoskop

Mjesečni horoskop za Siječanj 2019.

Ovan

Image Ljubav: Nezaustavljivi ste u ljubavnim pohodima, puni ste energije i spremni na sve zavodničke pothvate. Sve vam ide od ruke, gdje god se pojavite pobuđujete interes, a to znači da možete birati. Pitanje je samo da li birate radi nekog dokazivanja ili ipak postoji baš određena osoba koja je odabrana. Nekako niste baš za ozbiljnost, previše vam je primamljiv miris avantura.
Posao: Kada je posao u pitanju spremni ste na sve, sada ste u vrhuncu dokazivanja svojih sposobnosti, samo uz to dolazi i veća doza bezobzirnosti prema kolegama. Ako već želite istaknuti sebe, pokušajte ne obezvređivati tuđe napore. Jasno je da želite napredak, očito vama je početak godine pogodan da i vi napravite korak dalje, ali nemojte ugrožavati pozicije ljudi koji su vam još uvijek nadređeni, doći će trenutak kada ćete snositi posljedice toga.
Financije: Povišica je svakako na vidiku, neki dodatni bonusi...ima dobitaka iz više izvora, došlo je vrijeme da se i vi malo opustite.
Zdravlje: Na zdravstvenom planu nije sve idealno, ali vi ste toliko nabijeni energijom da se sa svim tegobama nosite bez problema. Moguće su češće glavobolje i problemi s očima.
Poruka mjeseca: Previše brzate i propuštate primjećivati neke zanimljive detalje. Ne bi bilo loše da negdje otputujete i opustite se, iako bi s obzirom na energetski naboj i na putovanju bili previše aktivni.

Bik

Image Ljubav: Malo je popustila emotivna napetost, ali opet će se smjenjivati dobre i loše situacije pa ćete se u svemu tome možda upustiti i u neki avanturizam, što će vam dodatno zapetljati život. To što će se dogoditi nećete moći sakriti, a nećete se dobro snaći ni u lažima. Nemojte se iznenaditi ako vam partner vrati istom mjerom, ionako stalno nešto sumnjate i optužujete ga.
Posao: Nije vam baš neko razdoblje na poslovnom planu, ali ćete se dobro osjećati ako radite bilo kakav pozadinski posao koji ne zahtijeva eksponiranje, puno kontaktiranja i previše fizičkog angažmana. Što god radili budite na oprezu, mogli bi napraviti grešku koja će napraviti nekakvu štetu. Posljedice ovise o veličini te štete, ako je baš nastao veliki problem, pitanje je da li ćete zadržati taj posao.
Financije: Imat ćete koristi od nekakvih ulaganja, štednje, a dobit vam može doći i kroz nasljedstvo. Pazite da vas u tome netko ne pokuša prevariti, provjerite sve što je vezano za taj dobitak.
Zdravlje: Prilično ste iscrpljeni, treba vam odmor i oporavak, pogotovo ako vas je već načela neka viroza ili zarazna bolest. Mogli bi imati većih problema s grlom i sinusima.
Poruka mjeseca: Iako trebate donijeti neke ozbiljne odluke i izjasniti se po pitanju nekih stvari, neka vas ozbiljnost situacije ne uplaši, iskoristite naklonjenost planeta i napravite ono što treba.

Blizanci

Image Ljubav: Vaša veza prelazi u novu dimenziju, nemojte se iznenaditi ako vas partner zaprosi. Ili partnerica pokaže da očekuje brak. Nemate ni jedan razlog da svoju ljubav ne učvrstite tim činom, iako pokušavate naći neku partnerovu grešku. Nemojte svoje sitne sumnje pretvoriti u nepotrebnu muku, ako vam nešto nije jasno otvoreno razgovarajte s partnerom .
Posao: U poslovnom životu je sve pod kontrolom, a jedini problem je što vam se uopće ne da razmišljati o poslu. Dobro bi vam došlo malo odmaka od obaveza, ako je moguće odite na godišnji. Zadnji dio mjeseca vam donosi nekakve probleme, nećete dobro funkcionirati u timu. S nekim ćete imati konflikt jer imate različite poglede oko izvedbe određenih zadataka, nećete moći postići dogovor.
Financije: Dobitke možete imati kroz druge ljude, kroz partnera ili putem nekog sudskog spora. Sa vlastitim zaradama nemate nekih posebnih uspjeha, dobivate samo ono što vam je zakonski osigurano.
Zdravlje: Niste baš dobro, a nije ni izrazito loša situacija s vašim zdravljem. Mučit će vas zubobolja, a imat ćete i neke probleme s kožom; alergije ili neki oblik zaraze.
Poruka mjeseca: U nekakvoj ste osjećajnoj nedoumici, vrijeme je da budete iskreni prema sebi i da preispitate što osjećate, zašto tako osjećate i što proizlazi iz tog osjećaja.

Rak

Image Ljubav: Neko vrijeme ćete imati mir na ljubavnom planu, ali s vremenom će se vaša veza pokazati nestabilnom. Druga polovica mjeseca vam donosi sumnje u partnera i to sasvim osnovane, neće se čak ni potruditi sakriti nevjeru. Okončavanjem tog odnosa ćete osjetiti slobodu i rasterećenje. Ako niste u vezi, ne polažite previše nade u osobu koja vam se sviđa, nije onakva kakvom se prikazuje.
Posao: Dogodio se neki preokret u vašem poslovnom životu i pokazalo se da ništa nije onako kako vam je rečeno. Problem nije u vama, nego u vašem poslodavcu pa je najbolje da krenete nekim drugim putem i pobrinete se za bolje uvjete. Koliko god vam se sviđao posao koji radite, uzalud je kad ga vodi pogrešna osoba. Nekih drugih ponuda će biti, slobodno ih prihvatite, samo pazite što se dogovarate, nemojte se ustručavati zahtijevati neke stvari.
Financije: Imat ćete pune ruke posla kroz neke neobavezne posliće, a tu je zarada obećavajuća. Bolje su vam i povremene zarade, nego stabilan posao i problemi s isplatama.
Zdravlje: Iako vam je energija prilično pala i osjećate umor od svega, zdavlje će vam biti dosta dobro. Češće pojave alergijskih reakcija su odraz unutarnjeg nemira i nezadovoljstva.
Poruka mjeseca: Iskoristite ono najbolje iz svakodnevnog života, poradite na stvaranju pozitivnih navika, rad na sebi u tom smislu će vam puno pomoći.

Lav

Image Ljubav: Nakon napetosti dolazi veliko poboljšanje na ljubavnom planu, bit ćete sretni i ispunjeni jer će vam partner pokazati svoju ljubav određenim postupcima. Neki od vas će se veseliti vijestima o trudnoći, neki će možda biti malo zatečeni tim saznanjem, ali to će se pokazati nečim najljepšim što vam se do sada dogodilo. Povezanost s partnerom će biti veća nego ikada. 
Posao: S poslom je sve u redu ako gledate stvari iz svoje pozicije, ali generalno situacija nije baš tako sjajna. Firma u kojoj radite nalazi se u problemima, morat će se donositi ozbiljne odluke o kojima će ovisiti daljnje poslovanje. Sudjelujte koliko možete u kreiranju ideja i nalaženju rješenja. Za sada će vam nagrada biti jedino zahvalnost, ali svakako će ostati zapamćeno, što vam s vremenom može biti velika odskočna daska.
Financije: Prvi tjedan ovog mjeseca će biti malo napet s financijama, ali nakon toga vam se otvaraju brojne mogućnosti ostvarivanja dobiti.
Zdravlje: Opće stanje vašeg organizma je prilično dobro, ali ako imate bilo kakvih kroničnih problema, oni će se malo pojačati. posebno osjetljivo razdoblje je oko 20. kada će pomrčina Mjeseca utjecati na osjetljvost.
Poruka mjeseca: Imate jako puno razloga da se osjećate dobro, uživajte u svim pruženim pogodnostima jer vam vladavina Vodenjaka više neće biti tako dobra.

Djevica

Image Ljubav: Dolazi vrijeme komplikacija na ljubavnom planu, prije svega zato što odjednom pada komunikacija s partnerom, kao da si više nemate što reći. Samo čvrsti odnosi će ovo prevladati bez puno problema, a ako vam veza još nije potpuno definirana ili jednostavno nema stabilnost, očekujte pravu krizu, a moguć je i prekid. Pokušajte se povući kad vidite da je partner nervozan, neće dobro završiti ako krenete raspravljati.
Posao: U poslu se čuvajte nepotrebnih rizika i ne upuštajte se u nešto radi drugih, ako to nije u skladu s vašim stavom. Nemojte si dozvoliti da vas zavedu pričama o lakoj i brzoj zaradi i ne prihvaćajte nikakve sumnjive poslove. Ako tražite priliku za novi posao, pričekajte još malo, krajem mjeseca vam dolaze povoljne vijesti. Očekujte poziv na razgovor za posao koji želite i budite pametni u pregovaranju.
Financije: Došlo je do krize s financijama, ali imate nekoga u obitelji tko će vam rado pomoći. Budite sretni da imate takvo rješenje, bar niste opterećeni rokovima za vraćanje. 
Zdravlje: Zdravlje samo po sebi nije tako loše, ali ono čega se izrazito trebate čuvati su povrede bilo koje vrste, a najviše pazite na područje glave.
Poruka mjeseca: I dalje vam je najveći oslonac obiteljski krug i to će vam puno značiti, a i vi možete napraviti nešto pozitivno za njih pomažući im u onome što znate i možete. I lijepa riječ je nekad dovoljna.

Vaga

Image Ljubav: Izgleda da uspostavljate puno bolje odnose s partnerom nego što je to bilo do sada, ali bez obzira na dobru komunikaciju i traženje nekih rješenja neće sve biti potpuno iskreno. Shvatit ćete da vam partner govori ono što želite čuti, a ne ono što zapravo misli. Problem je u tome što možda ništa posebno ni ne misli o nekim temama, ali želi vam udovoljiti pa je rječitiji nego obično.
Posao: U poslu raste napetost i stres, ne možete obaviti sve što se od vas očekuje, a to ne možete zbog raznih vanjskih okolnosti na koje ne možete utjecati. Odredite prioritete i fokusirajte se samo na ono što je najvažnije u određenom trenutku, nemojte ni pomišljati da bi mogli više. Dobro je što ćete nalaziti neka nova rješenja i imati nove ideje, ali neka to još malo ostane u fazi planiranja.
Financije: Financijsko stanje vam je dobro i stalno je u porastu. Iako će vam mogućnosti biti dobre, ne posuđujte novac nikome iz susjedstva jer ćete biti prevareni.
Zdravlje: Sa zdravljem očekujte pojačane probleme, a najviše muke će vam zadati problemi sa zubima i očima. Moguća je i jača upala sinusa.
Poruka mjeseca: Orijentirajte se na komunikaciju s ljudima oko sebe, tražite informacije koje su vam potrebne jer ćete u njima naći pravi rudnik bogatstva.

Škorpion

Image Ljubav: Ako ste sami, sami ste si krivi za to jer očito stvarate nepotreban zid. Ljubavno područje vam je odlično aspektirano i svi oni koji su u vezi bit će vrlo sretni. Naravno da kod vas uvijek radi neki crv sumnje i da vas razne stvari kopkaju, ali nije svaka situacija alarmantna. Naučite nešto iz prethodnog iskustva kada ste došli do spoznaje da ono što ste sumnjali nije ni približno tako kako vam se činilo.
Posao: U poslovnom životu vas čeka puno napora, čak ćete i posustati i pokazati potrebu za odmorom. Ako si možete priuštiti odmor, svakako to iskoristite da napunite baterije. Zadnji tjedan u mjesecu vam donosi neki problem,a  možda i konflikt s nekim od kolega, ali već kroz dva - tri dana će sve to biti riješeno, štoviše dobit ćete i ispriku. U tom tjednu iskoristite vrijeme za bilo koji oblik širenja u poslovanju, odlično je vrijeme za dugoročna ostvarenja.
Financije: Financije će vam biti iznadprosječne, a to može značiti neki nagradni dobitak ili više financijskih izvora. Dobivate i povišicu, ali i razne druge mogućnosti koje donose poboljšanje.
Zdravlje: Zdravlje će vam biti znatno lošije nego do sada, budite spremni na temperature, viroze, probleme s dišnim putevima i probavom. Potrebno vam je puno odmora da se vratite u prvobitno stanje.
Poruka mjeseca: Neka nagrada, poklon, pohvala ili priznanje će vam jako puno značiti i kroz to ćete spoznati neke sasvim nove vrijednost. Što je najvažnije, sami sebi ćete puno više vrijediti.

Strijelac

Image Ljubav: Iz suzdržane emotivne faze prelazite u intenzivna ljubavna zbivanja i radite veliki preokret u svom životu. Ako ste do sada bili sami, više to nećete biti, dogodit će se susret koji ćete zauvijek pamtiti. Veze koje traju potvrdit će se odlukama o braku i planiranjem obitelji. Brakovi i dugotrajne veze doživljavaju procvat, a kroz to ćete shvatiti zašto toliko volite svog partnera. Bit će i nešto sumnji, ali nemate zašto brinuti.
Posao: Ovo je za vas godina kada će se događati pozitivne stvari i u kojoj možete planirati ostvarenje onoga što želite. Ovaj mjesec je pogotovo pozitivan za poslovne razvoje pa slobodno mijenjajte posao ako imate potrebu za promjenom, a ako ste tek krenuli tražiti posao, ništa vam neće stajati na putu. Ovo je vrijeme kada možete vrlo brzo napredovatima i u dobroj ste poziciji da postavite neke svoje uvjete.
Financije: Imate dobitke i to značajnije. Da li će oni biti vezani uz neki poseban dar, povišicu, nasljedstvo ili uspjeh u igrama na sreću manje je bitno.
Zdravlje: Sa zdravljem ste dosta dobro, ali pazite na prehranu jer postoji određeno zasićenje u vašem organizmu, Provjerite jetru, taj nalaz će vam sve reći.
Poruka mjeseca: Sve što ste oduvijek htjeli sada vam je na dohvat ruke. Iskoristite ovo vrijeme za uživanjima u dobrobitima koje su vam pružene.

Jarac

Image Ljubav: Neke situacije su utjecale na to da ste se emotivno prilično zatvorili. Imate potrebu probavljati neke stvari koje su iza vas, prošlost je na neki način i dalje prisutna u vašem životu. Prije svega morate preispitati svoje osjećaje, jer očito imate kočnicu koja vam ne da da se pomaknete s mjesta. Jednim dijelom i uživate u toj izolaciji u koju ste ušli, a ipak jedan dio vas želi krenuti dalje.
Posao: Na poslu imate probleme, koji se mogu manifestirati na razne načine. Prijete vam razne opsanosti pa se čuvajte ozljeda na poslu. Krizno razdoblje bi moglo malo potrajati, a bilo kakve greške će vas skupo koštati. S nadređenima imate problema jer nisu zadovoljni onim što trebate odraditi i nemaju baš puno razumijevanja za to što možda niste u stanju dati sve od sebe. Svakako bi vam trebao odmor od svega.
Financije: Puno toga bi htjeli, a malo toga možete realizirati jer te želje nisu u skladu s mogućnostima. Imat ćete izdataka na koje niste računali, a i dugovi vam neće biti vraćeni.
Zdravlje: Zdravstveno stanje vam je prilično loše, a osim ozljeda i neočekivanih intervencija prate vas i oni uobičajeni problemi koji su sada pojačanog intenziteta.
Poruka mjeseca: Jako je važno da nađete ravnotežu u sebi, drugačije nećete moći dalje. Nemojte da vas unazade loše vijesti ili osjećaj krivnje za nešto, budite jači od toga.

Vodenjak

Image Ljubav: Početak mjeseca ukazuje na još neke neriješene probleme, ali kasnije će se sve pokrenuti u pozitivnom smislu. Ako ste izašli iz veze, ne osvrćite se više za tim što je bilo i nemojte pomišljati na obnovu, osim ako niste vi nešto skrivili pa vam je dovoljno stalo da želite to popraviti. Kroz društvene krugove u kojima se krećete dolazite do jedne zanimljive osobe, koju možda i od prije znate, ali je niste primjećivali.
Posao: Vladavina Jarca vam stavlja neke manje prepreke na put ostvarenja, najviše zato što vas ograničava u razmišljanjima i idejama pa jednostavno nemate inspiracije. To će biti samo povremene faze, zapravo vam je mogućnost djelovanja sasvim dobra pa se malo više potrudite oko angažmana. Neki ljudi vas čine nervoznim, možda zbog rokova kojima vam stvaraju pritisak ili nerazumijevanjem za ono što ste zamislili da trebate napraviti.
Financije: Nemojte se bacati u troškove prvih dana u mjesecu jer ćete potrošiti više nego što možete. Pričekajte malo, kad vam krenu isplate za neke obavljene poslove, onda se možete počastiti.
Zdravlje: Energija vam je u usponu, ali će se ipak sa zdravljem nešto događati. Možda vodite neuredan život pa vam treba više odmora. Poslušajte svoj organizam da ne bi kasnije ispaštali.
Poruka mjeseca: Ne događa vam se ništa loše, ali ipak ste nekako tmurni i neraspoloženi. Stalno vas muče nekakve brige, nemojte si dozvoliti da postanete rob toga.

Ribe

Image Ljubav: Do sada ste se nekako održavali u ljubavnim vodama, pogotovo jer ste pred kraj godine imali više pažnje od partnera, ali sada ste već umorni od svega i treba vam mali odmak. Zapravo se ne događa ništa negativno, partner se i dalje trudi oko vas, ali vama kao da je to nekako dosadilo i sad želite određene promjene. Gotovo je sigurno da ćete se upustiti u nekakav flert, samo da pobjegnete od svakodnevice.
Posao: Oslobodili ste se pritisaka koji su vas pratili do nedavno, ali još uvijek niste spremni uhvatiti se posla kako treba. Od koristi će vam biti okruženje u kojem radite jer ćete dio odgovornosti, a i zadataka moći prebaciti na ostale suradnike, ali nemojte se dugo tako šlepati jer ćete se nekome zamjeriti. Pokažite više inicijative, a svakako i prihvatite posljedice za ono što ste prošle godine zabrljali.
Financije: Niste zadovoljni financijama, pogotovo jer vas se tereti za nešto što ste skrivili pa to morate platiti. Možda imate zaboravljeni dug koji će vam sada doći na naplatu, uglavnom u prvom planu su izdaci.
Zdravlje: Ne osjećate se najbolje, ali nemate ni razloga za brigu, sve što se događa prolazno je i nije ništa što već ne znate. Psihička opterećenja vam najviše stvaraju problem.
Poruka mjeseca: Možda ćete kroz neko vrijeme imati priliku za poboljšanje poslovne pozicije, zato učite od svojih nadređenih, iskoristite njihovu dobru volju da vas upute u ono što će vam kasnije dobro doći.

 
Dnevni položaji planeta
16. veljaca 2019.
SunceSunce 27° Aq 31'
MjesecMjesec 13° Cn 09'
MerkurMerkur 10° Pi 50'
VeneraVenera 14° Cp 29'
MarsMars 01° Ta 23'
JupiterJupiter 20° Sg 14'
SaturnSaturn 16° Cp 34'
UranUran 29° Ar 18'
NeptunNeptun 15° Pi 28'
PlutonPluton 22° Cp 06'