Početna

Mjesečni horoskop za Lipanj 2020.

Lipanj će prije svega biti obilježen pomrčinom Mjeseca 05.06. i pomrčinom Sunca 21.06. Uz pomrčine se obično vežu dramatična predviđanja, no pomrčine su uobičajene pojave svake godine, a jedina razlika je u tome što se uvijek događa u nekom drugom znaku i na nekom drugom stupnju pa utječe na ljude koji u određenim znakovima i stupnjevima imaju nešto naglašeno u natalnoj karti. Generalno gledajući, za neke znakove se može reći da su u nekom kriznom razdoblju, a neki pomrčinu neće ni osjetiti. Vrlo je bitno i u kakvom su odnosu ostali planeti s obzirom na Sunce i Mjesec, koji su glavni akteri pomrčine. Pa da vidimo kako to izgleda u lipnju...pomrčina Mjeseca se događa na relaciji Blizanci - Strijelac, što znači da na te znakove ima i najviše utjecaja. Nepovoljna je i za Djevice i Ribe. Nije problem u samoj pomrčini, nego baš se na taj dan poklapa nezgodan aspekt s Marsom, što pojačava napetosti, nemir, stres, a kako je Mars u Ribama moglo bi se reći da stvara neku pritajenu atmosferu, tihu nervozu i potiče unutarnje strahove. Početkom mjeseca je i Venera u kvadratu s Marsom pa eto burnih ljubavnih svađa, ljubomornih ispada i naprasnih prekida. Pomrčina Sunca će se dogoditi na samom ulasku u znak Raka pa će Rakovi, Vage, Jarci i Ovnovi imati malo neugodniji osjećaj tog dana, ali nema nekih negativniih aspekata pa nema ni neke drame oko te pomrčine. U lipnju imamo i 6 retrogradnih planeta pa će biti dosta osvrtanja za nekim nedovršenim situacijama koje se trebaju na neki način riješiti. 18.06. Merkur kreće u svoj retrogradni hod pa će biti raznih peripetija u komunikaciji i prometu. Venera će 25.06. krenuti u direktnom smjeru pa će doći do olakšanja na emocionalnom planu i ostaviti iza sebe sve ono što nema smisla dalje vući za sobom. Do tog dana što se dalo popraviti i riješiti dalo se, što nije ni neće. Jupiter, Saturn i Pluton su još iz prošlog mjeseca u retrogradaciji i taj proces će još trajati. Neptun postaje retrogradan 23.06. i baš na taj dan u trigonu s Mjesecom donosi nostalgiju, neka lijepa romantična sjećanja i poneki naizgled slučajan susret koji će stovriti magičan trenutak. Polovicom Lipnja imamo bliski susret Marsa i Neptuna, što u kvadratu sa Suncem donosi suočavanje s grubom stvarnošću, prljave igre, ali i posljedice zbog laži i kleveta. Mars u znak Ovna ulazi 28.06. i počinje svoj pohod znakom kojim vlada, što će u budućnosti donijeti nemilosrdne događaje, ali za sada samim ulaskom donosi dobre i pozitivne stvari zbog dobrog odnosa sa Saturnom, pa možemo očekivati da će do izražaja doći svi oni koji su bili uporni, disciplinirani i koji su uložili puno truda u neka svoja djelovanja. Sve u svemu, lipanj nam je relativno blag, tek povremeno donosi nešto napetosti i nemira.

Mjesečni horoskop za sve znakove

Ovan

Ovan (Aries) Prvi dio mjeseca će vam biti relativno povoljan, iako će vaš vladar Mars svašta raditi u susjednom znaku. Pokušajte ovo vrijeme utrošiti na komunikaciju, stjecanje znanja, dobivanje informacija i na putovanja. Drugi dio mjeseca budite spremni na razne izazove i situacije koje će vam stvarati nervozu, a time povećavati i vašu nervozu. U obitelji ćete morati rješavati neka stara pitanja, pokrenut će se razgovori koje ste neko vrijeme ignorirali.

Ambicije su vam potisnute, možda ne vašom voljom, ali vaša djelovanja mogu biti jednako značajna i kad niste u prvom planu. Najviše vas muče neka pozadinska djelovanja iza kojih se krije prljava igra, a vi nemate dovoljno dokaza kojima bi pokrenuli nešto da se to zaustavi. Neke tajne ste saznali, ali ta saznanja vam nikako ne pomažu. Jedino što možete napraviti je pritajiti se i čekati nečiji pogrešan korak.

U ljubavnom životu se više toga svodi na obećanja, nemate onaj pravi osjećaj koji bi vas nosio. Možda se stvari malo poprave krajem mjeseca, ali tada ćete već biti okupirani nekim drugim problemima i interes više neće biti tako izražen. Ukoliko ste slobodni na vidiku je novo poznanstvo, no premalo toga ćete saznavati o toj osobi što će znatno utjecati na povjerenje. Najbolje je da za sada sve shvatite kao zabavu, bez puno očekivanja.

Zdravstveno nećete biti u dobrom stanju, provjerite krvnu sliku, a čuvajte se i zaraza.

Bik

Bik (Taurus) Ne može se reći da ste u idealnoj situaciji, ali ne bi vam ni trebalo biti loše. Bit će svakakvih događaja, pogotovo krajem mjeseca kada ćete puno toga saznavati. Imat ćete zanimljive susrete s osobama iz prošlosti, možda vam donose važne informacije. U prijateljstva se ne pouzdajte previše, mogli bi se neugodno iznenaditi manipulacijama i lažima onih kojima ste mislili da možete vjerovati.

Ako želite promijeniti posao, napravite to odmah početkom mjeseca. To je dobro vrijeme za pregovore i traženje uvjeta, pa i na postojećem poslu možete uvjetovati neke promjene. Od 18.06. pazite što se dogovarate, a još više pazite što potpisujete. Problemi u komunikaciji i raznim posredovanjima će svakako biti prisutni, a na vama je da uočite moguće greške i ublažite štetu. Što se financija tiče, dobre su vam prilike, a od 25. očekujte povrat nekih sredstava ili dobitak zaostataka.

Na ljubavnom planu ćete imati priliku ostvariti sve što želite, samo možda ste previše zapeli za rješavanje nečega što uopće nije bitno. Preko nekih stvari vam je teško prijeći, no stvari uopće nisu onakve kakve vam se čine. To ćete shvatiti tek krajem mjeseca, a onda vam jedino preostaje da krenete s iskupljenjem. Vrijeme je da počnete stvarati ozbiljne planove s partnerom i da se fokusirate na zajedničke ciljeve.

Sa zdravljem nećete imati problema, a ako i bude nekih manifestacija, oslobodite se nervoze, opustite se i sve će biti u redu. Kraj mjeseca donosi pojačane glavobolje.

Blizanci

Blizanci (Gemini) Iako ne volite monotoniju, ovo razdoblje napetosti i brzih događaja vam neće najbolje sjesti. Itekako ćete poželjeti malo mira i tišine. Pomrčina Sunca će donijeti uznemirujuću energiju, imat ćete osjećaj kao da se sve urotilo protiv vas. Ni jedan problem ne traje vječno pa pokušajte pozitivnim mislima otjerati osjećaj neugode. Ako ništa drugo bar se utješite činjenicom da svaka negativna situacija nečemu služi i vrlo vjerojatno vas vodi prema nečemu boljem.

Situacija na poslu nije dobra, problemi se gomilaju, a vrlo je izvjestan i prekid radnog odnosa. Nije važno tko je kriv i treba li se tražiti krivac, i sami znate da ono što ne valja treba mijenjati. Možda niste u najpovoljnijoj situaciji i ne pružaju vam se bolje prilike, ali upornost će vas dovesti na neko odredište, makar to bilo i privremeno rješenje.Ne nasjedajte nikakvim obećanjima, u bilo kakvim novim pregovorima tražite konkretne odgovore. Financije su vam dosta dobre, a dodatno vas spašava vraćanje nekog duga.

U ljubavi će doći do trzavica, prije svega što vi ne pokazujete razumijevanje za stvari koje bi trebali prihvatiti. Kao prvo ne izvlačite kojekakva pitanja iz prošlosti, ne pozivajte se na već dogođene stvari i ne optužujte partnera za nešto u što niste sigurni. Uz malo dobre volje sve se može riješiti i vaš odnos može napredovati. Pitanje je koliko vi imate volje za daljnji razvoj, djelujete kao da vam i nije previše stalo. Ako ste slobodni upoznat ćete jednu neobičnu osobu koja će se predstaviti drugačijom nego što je.

Osjetljivosti sa zdravljem ima, ali i stresni doživljaji pridonose vašem stanju. Pazite što konzumirate, pogotovo u poslovnim krugovima, moguće je da ćete pojesti nešto neispravne kvalitete. A čuvajte se i zaraze na poslovnim sastancima.

Rak

Rak (Cancer) Neko vrijeme će vam odgovarati živjeti na suzdržan način, bar što se tiče nekih konkretnih osobnih ispoljavanja, no to ne znači da nećete biti aktivni u komunikaciji. Nekako ste više raspoloženi za online djelovanja i druženja, nego u stvarnosti, no i to ima svojih prednosti. Doći će trenutak kada ćete itekako to željeti pretočiti u stvarnost  i udahnuti životnost u društveno područje svog života. Najčešće se zatvarate zbog emocionalnih nezadovoljstava, to je vaš način bijega od previše pitanja.

Na poslovnom planu ćete se solidno snalaziti, samo trebate prevladati krizu koja dolazi s početkom mjeseca. Nekada vam je teško naći kompromise i sakriti nezadovoljstvo nečijim odlukama, no naučite se funkcionirati s tim jer vas to može potaknuti na neke nove ideje i rješenja. Prepustite se svom osjećaju kada je u pitanju poslovni potez, vidjet ćete da ćete dobro procijeniti situaciju i u skladu s tim ispravno postupiti. Očekujte manje financijske zastoje.

U ljubavi se definitivno previše bavite prošlošću, a znate da nije dobro završilo i da vam ne treba ponavljanje istih pogrešaka. Možete vi nekome dati šansu, ali taj netko je neće znati iskoristiti na pravi način i opet ćete biti razočarani ishodom. Možda nije ni pravi trenutak za neke nove odnose, dajte si vremena i usmjerite pažnju na neke druge spektre života. Iako vam je ljubav važna i teško funkcionirate bez nje, ne treba vam netko tko vas nije vrijedan. Radije budite kvalitetno sami i razmislite što će vam ubuduće biti prioriteti.

Na zdravstvenom planu će biti određenih smetnji, pao vam je imunitet pa trebate nešto poduzet ipo tom pitanju. Budite oprezni na putovanjima, lako možete pokupiti nekakav virus.

Lav

Lav (Leo) Društveni život će vam biti u prvom planu, a ono što će biti posebno zanimljivo je susret s nekom osobom iz davnih dana, koja nosi neke informacije i time vam donosi neke odgovore koje ste tražili. To će u vama pokrenuti znatiželju i potrebu da krenete u neka istraživanja. Sredinom mjeseca budite na oprezu jer bi mogli biti prevarom uvučeni u nekakve financijske transakcije ili će vam račun biti hakiran.

U vama se tek stvaraju ideju po pitanju poslovnih poteza pa neka za sada i ostane na tome, razvijajte svoje ideje i napravite si neki plan. Još nije vrijeme za neko konkretno djelovanje, ali uskoro će i to doći u prvi plan pa je bolje da ste spremni za taj trenutak. Ako ste nedavno ostali bez posla, bit ćete u nedefiniranoj situaciji i osjećat ćete se prevareno jer vam nije isplaćeno sve ono što ste trebali dobiti. Netko od prijatelja će vam financijski uskočiti.

U ljubavi ste na nekoj čudnoj putanji jer ćete imati burne situacije s partnerom na početku mjeseca, onda ćete na neko vrijeme naći zajednički jezik, iako će možda biti potrebno nečije posredovanje, no na kraju ćete se pitati da li uopće vrijedi nastavljati taj odnos. Imat ćete i priliku za avanturu, no bilo bi bolje da pripazite s kim imate posla jer ta osoba donosi probleme raznih vrsta. Razmislite prije nego što se u nešto upustite.

Zdravstveno stanje vam nije najbolje, a kako stvari stoje moglo bi biti i nezgodnije jer postoji naznaka da bi se mogli zaraziti i neko vrijeme provesti u izolaciji.

Djevica

Djevica (Virgo) Jedno vrijeme bi mogli imati intenzivniji društveni život, zanimljive susrete i događaje, čak ste se i vi zaželjeli društvenih kontakata. Budite oprezni sa svojim izjavama u javnosti, mogli bi biti pogrešno shvaćeni. Ako vam je aktivan neki pravni proces, dobro se informirajte, možda ste propustili neki važan detalj. Druga strana pokušava dobiti slučaj prljavim igrama, nastojte biti spremni na takve situacije.

S poslom će biti poteškoća, prije svega zbog neodređenih situacija i nemogućnosti stabilizacije planova. Pred kraj mjeseca bi se mogle pojaviti neke nove mogućnosti, to je vrijeme da pokažete svoje ambicije i da napravite nešto za svoj napredak. Iskoristite naklonost šefova i pokažite da vam je stalo do onoga što radite, rezultati neće izostati. Sam kraj mjeseca donosi olakšanja i financijski pomak na bolje.

U ljubavi vam je sve zakomplicirano, a jednim dijelom ste i sami pridonijeli tim komplikacijama. Očekujete podršku pa je nema, očekujete  razumijevanje, ali nikako da objasnite partneru što vas muči. Bilo bi dobro da sami ponudite rješenje, čak i ako morate kopati po nekim prijašnjim problemima, jer ako ste nešto potisnuli, to ne znači da ste riješili i baš to može biti uzrok problema. Krajem mjeseca je izglednije da ćete moći krenuti dalje, ali još uvijek nećete biti zadovoljni.

Zdravlje vam nije dobro, a sredinom mjeseca Mars i Neptun vas upozoravaju na probleme sa virozama i zarazama.

Vaga

Vaga (Libra) U ovom razdoblju su vam otvorene opcije putovanja, pojačani kontakti s inozemstvom i nova iskustva, ali pazite na svoja kreretanja jer će sve do pred kraj mjeseca biti i ometajućih energija kada su u pitanju neka dalja putovanja. Na početku mjeseca možete nailaziti na razne prepreke i osjećati veliku napetost, no postepeno će to nestajati i vi ćete se osjećati bolje i ispunjenije. Odličan je period za neka nova učenja, slobodno upišite nekakav tečaj.

Na poslu će biti puno nejasnoća i nesigurnosti. Računajte na preokrete i nestabilan tok događaja, trenutno nema rješenja za tu situaciju. Iako nastojite naći neki način da popravite stvari, nemate mogućnosti da to i realizirate. Jedino što možete napraviti je prilagoditi se situaciji i djelovati u skladu s trenutkom. Od polovice mjeseca ćete imati i nešto poteškoća s nadređenima ili poslovnim partnerima, komunikacija će teći otežano i neke informacije mogu biti propuštene..

Iako vam je Venera sklona i trebala bi pogodovati vašoj ljubavnoj priči, Saturn je još uvijek smješten u vašoj kući ljubavi i stvara određeni teret, kao i osjećaj usamljenosti. Zbog nekih okolnosti će biti razdvojenosti s voljenom osobom, a to će pojačavati nezadovoljstvo u vama. Tek pred kraj mjeseca dolazi do nekih pozitivnih pomaka pa možete računati na to da ćete ipak imati razloga za sreću.

Iako ćete se osjećati dosta dobro, bit će povremenih problema sa zdravljem. Početak mjeseca je moguća nekakva upala, a sredinom mjeseca se čuvajte zaraze.

Škorpion

Skorpion (Scorpius) U zadnje vrijeme ste fokusirani na razna duhovna istraživanja, tražite neke odgovore, želite zaroniti ispod površine. Bit će ponešto izazovnih situacija, a to vas i pokreće, potrebno vam je malo adrenalina da bi se osjećali bolje. Imate dobru priliku za dogovor s bankom oko kredita, nekakvih ulaganja ili bilo kakvih financijskih poteza. Krajem mjeseca vam dolazi očekivani novac od osiguranja ili povrat poreza. Kraj mjeseca nagovještava i neka putovanja i zanimljive susrete sa strancima.

U poslu ćete se dobro snalaziti, imat ćete se priliku opustiti i okrenuti neke stvari u svoju korist. Ono što želite izbjeći, izbjeći ćete, a ono što želite ostvariti ići će po planu. Naravno da će povremeno biti situacija koje će vas malo uznemiriti, ali vi ćete to bez problema riješiti. Možda je najvažnije kako si stvari postavite u glavi, ako vjerujete da nešto možete onda ćete i dokazati da možete. Ako očekujete neki zaostali honorar, dobit ćete ga.

U ljubavi stvari ne izgledaju baš najbolje, a kako stvari stoje i nije vam baš nešto do ljubavi. Postali ste previše sumnjičavi, možda zbog povremene udaljenosti s partnerom, a i zbog nečijih priča koje su znatno poremetili vaše povjerenje. Bit će oštrih sukoba s partnerom, vi svoju ljubomoru ne možete obuzdati. Ako ste slobodni, pazite s kakvim osobama ulazite u kontakt, namjere im nisu iskrene. Iako je izgledna nekakva avantura, najbolje je da sve ostane na razini flerta.

Početqak mjeseca donosi neke intenzivnije reakcije na zdravstvenom planu, ali to će se postepeno smirivati.

Strijelac

Strijelac (Sagittarius) Vladavina Blizanaca vam je nesklona, a osim toga imate i neugodna djelovanja Marsa, tako da ćete tokom ovog mjeseca biti i napeti, i nervozni i puni nemira. Iznenadit će vas neugodni događaji u obitelji, imat ćete puno brige oko nekoga, a neki postupci ukućana će vas razočarati. Polovica mjeseca će biti posebno napeta, u tom periodu možete doći do nekih saznanja u koje možda nećete htjeti ni vjerovati.

Na poslu ništa nije kako treba, svi planovi vam padaju u vodu. Ne možete funkcionirati na normalan način, stalno se događaju neke promjene u samom načinu poslovanja, a to izaziva veliku nesigurnost i neizvjesnost. Ispast će da poslujete bez ikakve računice, pitat ćete se ima li sve to uopće smisla. Za promjenu posla nije vrijeme, jedino što možete napraviti je snalaziti se u nekim povremenim djelovanjima, no i tu morate paziti da vas ne izigraju..

Početak mjeseca vam donosi svađe s partnerom, napetu situaciju, veliko nepovjerenje, vrlo je izvjesno da ćete prekinuti tu vezu. Vi baš nemate previše strpljenja za rasprave, nemate takta prema partneru i jedino što preostaje je da se maknete od svega, da se smirite i razmislite, a kasnije tokom vremena da možda pokušate obaviti razgovor, ali nne na vaš način, nego saslušajte i ono što druga strana ima za reći.

Zdravlje vam neće biti dobro, puno je stresa u vašem životu, a i energija vam je u znatnom padu. Pazite što konzumirate.

Jarac

Jarac (Capricornus) Možda se i osjećate malo rasterećeno, ali nema ni govora o potpunom opuštanju. Ipak trebali bi iskoristiti ove povoljne aspekte da uživate u stvarima u kojima do sada niste, da sagledate neke stvari na drugačiji način i da tražite pozitivnija rješenja za sve ono što vas muči. Imat ćete problem s nekim iz vaše okoline, no nemojte se puno baviti s tim, udaljite se i ne razbijajte glavu zbog loših ljudi. Vladavinom Raka i retrogradnim Merkurom počinju neke nove zavrzlame u vašem životu.

U poslu osjećate da svašta možete, zapravo i možet, ali ne uvijek onako kako ste zamislili. Morat ćete se prilagoditi nekim situacijama, iako niste osoba od prilagodbe. Nikako ne slušajte savjete ljudi oko vas, oni imaju sasvim drugačiju percepciju od vas i mogu vas totalno skrenuti s ispravnog puta. Imat ćete poteškoće u komunikaciji, greške će uglavnom dolaziti s druge strane, ali i to je dovoljno da poremeti vaše planove.

Na ljubavnom planu ćete imati nekih nesuglasica početkom mjeseca, ali to nije tako strašno, uz malo razumijevanja i popuštanja će sve doći na svoje mjesto. Neke svakodnevne situacije vam počinju smetati, zapažate neke partnerove navike koje bi željeli promijeniti, no to ne ide silom, nego razgovorom i usmjerenjima. Prema kraju mjeseca će se pokazati da dolazi do pozitivnih pomaka, a ako i sami doprinesete tome, sve će biti puno bolje.

Zdravstveno ste relativno dobro, ali bit će nekih smetnji na početku mjeseca, kada trebate paziti na prehranu i unos tekućina.

Vodenjak

Vodenjak (Aquarius) Nakon dosta vremena osjećate se bezbrižno i prilično zadovoljno. Retrogradne planete vas možda previše okreću stvarima koje ste već trebali ostaviti iza sebe, ali ako osjećate da morate nešto riješiti, onda to i napravite. Moguće je da ćete primiti isprike nekih ljudi zbog njihovog ponašanja, zbog čega ćete se dobro osjećati. Trenutno je važno da pripazite na vrijedne stvari i novac, s tim područjem može biti problema u smislu prevare ili krađe.

Na poslu možete dosta toga ostvariti, ali budite svjesni i toga da će vas određene greškekoštati. Svakako vam treba malo više koncentracije na ono što radite, budete li površni nitko vas neće ozbiljno doživljavati. Iako se puno toga lakše pokreće poslije 20-tog, imajte na umu da će retrogradni Merkur raditi svoje pa ćete se baviti i stvarima koje ste smatrali zaključenim. Računajte na mogućnost reklamacija ili nekakvih prigovora, budite taktični u rješavanju toga..

U ljubavi bi na početku mjeseca mogli imati problema zbog ljubomornih ispada. Neke stvari su nedorečene između vas i partnera, a jedino smisleno rješenje je otvoreni razgovor. Nemojte sve tumačiti onako kako vi doživljavate, poslušajte što vam partner ima za reći i probajte te informacije probaviti s razumijevanjem. Ako ste slobodni, budite sigurni da je u vašoj blizini netko kome se sviđate, a ni vi niste ravnodušni prema toj osobi. Ništa vas ne sprečava da krenete u tu ljubavnu priču.

Zdravstveno ste prilično dobro, gotovo ništa ne može narušiti vaše dobro stanje. Što god se dogodilo kratkoročno je, a uzrok tome je ionako umor.

Ribe

Ribe (Pisces) Prolazite kroz dosta kaotično razdoblje pa nije ni čudo što ni jednu situaciju ne možete provesti na jasan i konkretan način. Postoje stvari koje želite napraviti, ali nešto vam poremeti planove, a nakon toga počinjete razmišljati da li bi to uopće trebali ili ne. Ima stvari koje skrivate i pomalo ste u strahu da se to ne otkrije. Neće vam biti lako živjeti sa lažima, razmislite o tome da se oslobodite toga i da se postavite iskrenije.

U poslu ste dosta rastreseni, nemate konkretnih ciljeva, nemate ni neku naročitu volju za bilo kakva djelovanja. Naravno, ako nemate neki određeni cilj, teško je pokrenuti i volju. Radite stvari zbog kojih baš i niste ponosni, ali se osjećate prisiljeni na to. Ako se od vas trraži nešto što nije u skladu s vašim stavovima i načinima, bolje da to odbijete, nego da obavljate posao s grčem. Ako razmišljate o promjeni posla, dobro pazite da ne nasjednete na lažna obećanja.

Kad je ljubav u pitanju možda ne bi bilo loše da se posavjetujete s nekim članom obitelji. Moguće je da je došlo do neke vrste zasićenja u odnosu s partnerom, no to se da prevladati uvođenjem osvježenja u vezu. Drugi dio mjeseca vam je puno pozitivnije za ljubavna zbivanja, ali ćete imat iproblem s nekim pitanjima na koja još niste dobili odgovor. Budite strpljivi i ne forsirajte ništa, svi će odgovori doći sami. Uzdrmat će vas susret s osobom koja vam je nekada puno značila.

Zdravlje vam nikako nije dobro, podložni ste virozama, alergijama, čak i trovanjima, a moguće su i upale zglobova ili područja ramena i ruku.

 
« Prethodna   Sljedeća »
Mjesečeve faze
srpanj 2020
Pomr?ina Mjeseca05.07. 06:44
Zadnja četvrt13.07. 01:28
20.07. 19:32
Prva četvrt27.07. 14:32