Početna arrow Tarot arrow Prvi susret s tarotom

Tarot 

O povijesti tarota se malo zna, zapravo postoji nekoliko teorija. Prva namjena tarot karata je bila za igru, što je bilo rasprostranjeno po francuskim dvorovima. A krajem 15.stoljeća su cigani s tim kartama proricali sudbinu, putujući po cijeloj Europi. Tako su se te karte počele proširivati svuda po svijetu. S obzirom da tarot svojom snažnom simbolikom puno toga može reći, nije ni čudo da je brzo prihvaćen i da se toliko razvijao. Danas postoje na stotine izvedbi tih karata (mislim na likovne izvedbe), tako da svatko tko se želi baviti tarotom, može naći onu vrstu karata koja najbolje odgovara vlastitim potrebama i sklonostima. Jer karte je važno doživjeti na dubok, intuitivan način, osjetiti njihovu poruku.

Tarot karte su sasvim sigurno daleko više od običnog sredstva za pogled u sudbinske utjecaje. Njihova zadaća nije davanje odgovora na pitanja i događaje koji su nepromjenjivi, jer to bi značilo da je cijela sudbina zapisana u tarotu. Tajni jezik simbola kojim se tarot služi pomaže nam pronaći pravi put, otvara nam mogućnosti, ukazuje na energetske tokove, savjetuje kako se najbolje postaviti u nekoj situaciji, ali uvijek daje mogućnost vlastitog izbora.

Tarot Kada se nekome otvara tarot, on se poistovjećuje s energijom osobe koja postavlja pitanje i u skladu s njom pruža uvid u događaje.

Kao i u svim drugim sredstvima, kojima se služimo da bi dobili neke odgovore, ni u tarotu ne postoji prošlost ili budućnost, sve se odvija u sadašnjosti. Zapravo sve je jedno, jer čim je nešto aktivno u sadašnjosti, znači da postoji i neka prošlost vezana uz to, a isto tako mora postojati i budućnost u kojoj je sadržan konačni odgovor. S obzirom da vremenske granice zapravo ne postoje, tarot odgovor na neko pitanje vidi u cjelini.
Na savjetovanje tarotom je najbolje doći spontano, kada osjetite potrebu za tim, bez ikakvog forsiranja. U trenutku kada se sve okolnosti
poklope i kad postavite pitanje, sasvim sigurno ste spremni čuti i odgovor, bez obzira kakav on bio. Tim više što sami utječete na tokove događaja i znate da možete utjecati na konačni ishod.
Ako tarot pokazuje da su energije usklađene i da su dobre mogućnosti za ostvarenje željenog cilja, tada ste dobili potvrdu da ste na pravom putu i da je potrebno minimalno ulaganje napora da se sve realizira do kraja.
A ako energije nisu usklađene i odgovor se pokazuje kao negativan ili upozoravajući, trebamo razmisliti što smo pogrešno učinili, kako to možemo preusmjeriti, da li se uopće trebamo oko toga truditi. Možda nam tarot želi reći da se ostavimo nečega što je samo produkt naših želja, a nije nam sudbinski namijenjeno, a možda nam samo ukazuje da trebamo stati, pričekati i malo promotriti situaciju i iz drugih kuteva.
Tarot će vam ukazati na ono što je najbolje u nekom trenutku učiniti, a ako ipak mislite da neko iskustvo morate proći, bez obzira na upozorenja, onda ćete to i učiniti. Važno je iskustvo koje stječemo kroz određene događaje, jer kroz neke teške situacije, gdje smo povrijeđeni i gdje gubimo, itekako učimo. Zato sve treba gledati na pozitivan način, jer i ono što se sada čini loše, u budućnosti je podloga za nešto dobro.

 
« Prethodna   Sljedeća »