Početna arrow Astrologija arrow Astrološki utjecaji arrow Planetarni dani
Planetarni dani

Dnevni utjecaj planeta

Ponedjeljak pripada Mjesecu. S obzirom na Mjesečevu nestalnost, ovo je dan kada možemo biti osjetljivi i nestabilnih reakcija. Ponedjeljkom nije dobro započinjati ništa novo, nije vrijeme za neke ozbiljne aktivnosti. Ovo je dobar dan za razmišljanje o osjećajima, za orijentiranost na obitelj, za umjetnička djelovanja i za intuitivan i psihološki rad.

Utorak je dan Marsa, preporučljiv je za sve aktivnosti gdje treba uložiti puno energije, fizički rad i sport. Započinjanje poslova u ovom danu donosi uspjeh, no kako Mars donosi stres, napetost i agresivne porive, treba se čuvati sukoba i nezgoda.

Srijeda je Merkurov dan i tada je najbolje vršiti bilo kakve pregovore, održavati sastanke, sklapati ugovore. Svi koji rade u prometu ili se bave komunikacijskim djelatnostima mogu imati uspjeha u ovom danu. Sve što trebate raspraviti, trebali bi rješavati srijedom. Svaka vrsta savjetovanja je pogodna srijedom.

Četvrtak je Jupiterov dan i može se smatrati sretnim na mnogim područjima. Ovaj dan vam pruža energiju optimizma i uspjeha, a odlično ga je iskoristiti za bilo kakva financijska rješavanja i investicije. Ono što napravite četvrtkom, moglo bi biti vrlo plodonosno. Organizacija i timski rad bi trebali biti u prvom planu.

Petak je dan Venere i dobar je za ugodna druženja, umjetnička djelovanja, zabavu, a s obzirom da je Venera simbol ljubavi, ljubavne sastanke i romantične trenutke bi trebali upriličiti na ovaj dan. Također je odličan dan za kozmetičke tretmane i uljepšavanje.

Subota je Saturnov dan, tako da raspoloženje može bit tmurno, možda ćete se morati baviti rješavanjem nekih problema ili ćete imati naporne situacije. Ovo je dobar dan za dugoročna planiranja i donošenje životnih odluka.

Nedjelja je dan Sunca i tada je najbolje baviti se sobom, napuniti se energijom i provesti vrijeme u prirodi. Ovo je dan kada je dobro rješavati situacije s onima koji su nam autoriteti.

 
« Prethodna