Početna
Kretanje planeta

Planetarni utjecaji za Rujan 2023.

 
Image Ovaj mjesec će biti obilježen Merkurovim i Jupiterovim djelovanjem, zato što će se čak dva puta naći u izuzetno povoljnom aspektu, na početku i na kraju mjeseca. To je aspekt koji donosi puno razvojnih ideja, povoljnih vijesti, dobrih odluka i usvajanja nekih novih znanja.
05.9. se prvi put sastaju u tom aspektu, ali s obzirom da je tada Merkur još retrogradan, uputno je pričekati s novim odlukama, bolje je završiti neke stare procese, doraditi neke ideje i osvrnuti se na prijašnja iskustva koja bi se sada mogla dobro upotrijebiti. Taj dan i Jupiter kreće u retrogradno kretanje pa još više naglašava sve navedeno.
16.9. Merkur prestaje biti retrogradan, ali treba mu još nekoliko dana da se pokrene i da olakša sve ono što je do tada bilo pod pritiscima. Isti dan će Sunce biti u trigonu s Uranom pa će to biti dan kada će se sve činiti moguće.
Zadnji kontakt Merkura i Jupitera u pozitivnom aspektu je 25.9. i tada će se pokazati u punom sjaju, sve svoje misli konačno možete pretočiti u riječi, iskrenost će se pokazati odličnim izborom jer ćete zauzvrat dobiti otvoren put prema ostvarenjima želja koje su se neko vrijeme činile neostvarive. Ovo je pravi trenutak da donesete odluku koju ste do sada odgađali, trenutak je i za rješavanje svih pravnih pitanja, ugovora i razvojnih ideja. U ovom razdoblju ćete osjetiti odobravanje i prihvaćanje drugih, dobivat ćete pohvale i priznanja.
Početak mjeseca donosi nekoliko pozitivnih aspekata i sve će izgledati obećavajuće. Morate znati da je moguće ostvariti sve ono što vam se ranije činilo nemogućim. Vaša vjera u pozitivne događaje će ih i donijeti. Otvarat će vam se mogućnosti za koje ste mislili da više ne postoje, samo odjednom ćete jasno vidjeti put kojim trebate ići. Sve prepreke nestaju, a sretne okolnosti vas prate.
04.9. Venera izlazi iz retrogradnosti pa će se i emotivna pitanja početi rješavati, neće više biti nedoumica. S obzirom da je u Lavu, konačno će proraditi ta strast koja se do sada prigušivala, više neće biti razloga za čekanje. To će pogotovo doći do izražaja u drugoj polovici mjeseca kada će biti praćena Marsovom podrškom. Ovo bi se mogao nazvati mjesec ljubavi, jer će se mnoge veze pokrenuti, a one postojeće se još više emotivno rasplamsati. Sve će biti dobro do pred sam kraj mjeseca, kada će Uran uplesti svoje prste i poremetiti mir u odnosima.Tada će nažalost doći i do neočekivanih preokreta, što nekim donosi i rastanke.
15.9. će biti Mlađak, a on vas približava još jasnijoj ideji da trebate započeti nešto novo. S obzirom da se nalazi u trigonu s Uranom, evo vam prilike da okrenete novu stranicu i da se odvažite poduzeti stvari koje su vam se do sada činile nemoguće.
Pun Mjesec će biti 29.9. u znaku Vage i možda bi njegov utjecaj ostao pomalo neprimjetan, da se ne događa u blizini Marsa koji će ga obojati nemirom, pa čak i agresivom, tako da dan-dva prije i poslije samog punog mjeseca treba biti na oprezu, suzdržavati se u reakcijama, nastojati izbjeći nezgode i ne dozvoliti stresu da uzme maha. Obično se oko punog mjeseca intenzivnije događaju razne situacije i na globalnoj razini pa se mogu očekivati situacije koje izazivaju strah i nemir.
Sunce u znak Vage ulazi 23.9. u 8:50, a to označava i početak novog godišnjeg doba, dakle ulazimo u jesen. Taj dan će biti u nepovoljnom odnosu prema Mjesecu, a i nasuprot je Neptuna, tako da neće biti baš ugodan, ali trigon s Plutonom svakako daje neku pozitivnu energiju i snagu kojom se sve da prevladati.