Početna

POSEBNA PONUDA!

 

  • Ostvarite 25% popusta za narudžbu Tarot - 3 pitanja

  • Jedno tarot pitanje za 50 kn

Opširnije...
 

Mjesečni horoskop za Lipanj 2020.

Lipanj će prije svega biti obilježen pomrčinom Mjeseca 05.06. i pomrčinom Sunca 21.06. Uz pomrčine se obično vežu dramatična predviđanja, no pomrčine su uobičajene pojave svake godine, a jedina razlika je u tome što se uvijek događa u nekom drugom znaku i na nekom drugom stupnju pa utječe na ljude koji u određenim znakovima i stupnjevima imaju nešto naglašeno u natalnoj karti. Generalno gledajući, za neke znakove se može reći da su u nekom kriznom razdoblju, a neki pomrčinu neće ni osjetiti. Vrlo je bitno i u kakvom su odnosu ostali planeti s obzirom na Sunce i Mjesec, koji su glavni akteri pomrčine. Pa da vidimo kako to izgleda u lipnju...pomrčina Mjeseca se događa na relaciji Blizanci - Strijelac, što znači da na te znakove ima i najviše utjecaja. Nepovoljna je i za Djevice i Ribe. Nije problem u samoj pomrčini, nego baš se na taj dan poklapa nezgodan aspekt s Marsom, što pojačava napetosti, nemir, stres, a kako je Mars u Ribama moglo bi se reći da stvara neku pritajenu atmosferu, tihu nervozu i potiče unutarnje strahove. Početkom mjeseca je i Venera u kvadratu s Marsom pa eto burnih ljubavnih svađa, ljubomornih ispada i naprasnih prekida. Pomrčina Sunca će se dogoditi na samom ulasku u znak Raka pa će Rakovi, Vage, Jarci i Ovnovi imati malo neugodniji osjećaj tog dana, ali nema nekih negativniih aspekata pa nema ni neke drame oko te pomrčine. U lipnju imamo i 6 retrogradnih planeta pa će biti dosta osvrtanja za nekim nedovršenim situacijama koje se trebaju na neki način riješiti. 18.06. Merkur kreće u svoj retrogradni hod pa će biti raznih peripetija u komunikaciji i prometu. Venera će 25.06. krenuti u direktnom smjeru pa će doći do olakšanja na emocionalnom planu i ostaviti iza sebe sve ono što nema smisla dalje vući za sobom. Do tog dana što se dalo popraviti i riješiti dalo se, što nije ni neće. Jupiter, Saturn i Pluton su još iz prošlog mjeseca u retrogradaciji i taj proces će još trajati. Neptun postaje retrogradan 23.06. i baš na taj dan u trigonu s Mjesecom donosi nostalgiju, neka lijepa romantična sjećanja i poneki naizgled slučajan susret koji će stovriti magičan trenutak. Polovicom Lipnja imamo bliski susret Marsa i Neptuna, što u kvadratu sa Suncem donosi suočavanje s grubom stvarnošću, prljave igre, ali i posljedice zbog laži i kleveta. Mars u znak Ovna ulazi 28.06. i počinje svoj pohod znakom kojim vlada, što će u budućnosti donijeti nemilosrdne događaje, ali za sada samim ulaskom donosi dobre i pozitivne stvari zbog dobrog odnosa sa Saturnom, pa možemo očekivati da će do izražaja doći svi oni koji su bili uporni, disciplinirani i koji su uložili puno truda u neka svoja djelovanja. Sve u svemu, lipanj nam je relativno blag, tek povremeno donosi nešto napetosti i nemira.
Opširnije...
 

2020 - godina velikih promjena

 

ImagePočetak godine nam donosi susret dva planeta zlotvora, Saturna i Plutona u znaku Jarca. Saturn u Jarcu je na svom terenu jer je i vladar tog znaka, a on označava depresiju, surovost, osamljenost, izolaciju, a u pozitivnom smislu disciplinu, strpljenje, realnost i mudrost. U svakom slučaju simbolizira dugotrajne procese i razna odricanja.Pluton je planet koji donosi velika iskušenja, nesretne okolnosti, nasilje, kriminal, iznenadne događaje, a njegovo djelovanje uglavnom ima razornu moć. U najboljem slučaju označava moć, snagu, podsvjesne mogućnosti. U kombinaciji ta dva planeta donose velika upozorenja, potrese i razne prirodne katastrofe, bolesti, terorističke napade, smrtnost, kriminal, prepreke, izolacije, masovne probleme i nesreće koje imaju dugotrajne posljedice. Upravo zato što se odnosi na pitanje masovnih događaja, njihovo djelovanje možemo pripisati pandemiji koja je pokosila svijet, a to povlači i ekonomski slom na svjetskoj razini. Posljednji njihov susret se dogodio u studenom 1982., a to je bila godina u kojoj se dogodila recesija, a i širio AIDS. 1981. kada se AIDS tek pojavio Jupiter je dugo bio u konjunkciji sa Saturnom u Vagi, a Pluton je također boravio u tom znaku, te su se krajem te godine našli u bliskom odnosu. 2003. godine se pojavio SARS dok je Saturn bio u kvadratu s Plutonom. Sada kada su se našli u bliskom kontaktu, dogodio se COVID 19, virus koji ima veze sa SARSOM. Spomenula bih još i 2014. godinu kada je bila aktualna EBOLA u kojoj su se također dogodili snažni planetarni aspekti. Te godine je Mars dugo bio u Vagi, Jupiter u Raku, Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu, pa su tvorili veliki križ, koji se sastoji od opozicija i kvadrata.
 

Opširnije...
 

Mjesec i njegov utjecaj

Mjesečeve mijene

Mjesečeve mijene

Mjesec kao najbliže nebesko tijelo Zemlji, odnosno njen satelit, znatno utječe na pojave na našoj planeti. Mjesečev ciklus traje 28 dana i smjenjuje se u 4 osnovne faze, koje se zovu prva četvrt, pun mjesec(uštap), zadnja četvrt i mlađak. Mladi Mjesec - kada se Mjesec nalazi između Zemlje i Sunca, promatran sa Zemlje, on je nevidljiv. U kalendaru se prikazuje zatamnjenim krugom.
Prva četvrt - kada os Mjesec-Zemlja formira pravi kut s osi Zemlja-Sunce. Prva četvrt ili polumjesec nastupa 6 dana nakon novog Mjeseca. U kalendaru se prikazuje zatamnjenom lijevom polovinom.
Pun Mjesec - Zemlja se nalazi između Sunca i Mjeseca koji je potpuno osvijetljen Sunčevim svjetlom. U kalendaru se prikazuje svijetlim krugom.
Posljednja četvrt – kutna udaljenost je ista kao i u prvoj četvrti, ali se vidi lijeva strana Mjeseca. U kalendaru se prikazuje zatamnjenom lijevom polovinom.

Praćenje mjesečevog ritma

Kako utječe na razinu vode na Zemlji, kao i neke druge pojave, tako se njegov utjecaj manifestira i na ljudski organizam.
U vrijeme mlađaka dobro je krenuti u nešto novo, u ovoj fazi mjesec djeluje poticajno za bilo kakva pokretanja. Mladi mjesec daje pojačanu intuiciju, što može biti vrlo korisno kada treba donijeti neku odluku. Ovo je i vrijeme kada je povoljno krenuti s odbacivanjem loših i štetnih navika. Treba imati u vidu da je dan kada nastupa mlađak period kada statična energija prelazi u aktivnu, pa dolazi do pojačane osjetljivosti.

Opširnije...
 

Konzultiranje tarota

Tarot zapravo ne ograničava osobu koja želi nešto pitati jer pruža brojne mogućnosti.

S obzirom da postoji puno načina na koji se nešto može gledati, pitanja uopće ne mora biti – u tom slučaju se gleda prema jednom od opširnih predložaka, gdje dobivamo uvid u svako područje života i to se obično gleda kao godišnja prognoza.

Kroz potrebu da dobijemo odgovore koji nas muče, ponekad se možda pojavi i sumnja – može li tarot ili bilo koje drugo sredstvo koje je tome namijenjeno, Konzultiranje tarotaodgovoriti baš na svako pitanje? Zapravo može, jer tamo gdje postoji pitanje postoji o odgovor. U samom pitanju je već pola odgovora. Svi odgovori su zapisani u nama, tarot je samo sredstvo kojim taj odgovor izvlačimo na površinu.

Na tarot je najbolje doći osobno jer se na taj način dublje povezujete s energijom karata zbog direktnog kontakta s njim i na taj način imate puno veći izbor za postavljanje pitanja. Ako niste u mogućnosti doći na konzultaciju, moguće je pitanja postaviti pismeno, ali je u tom slučaju vrlo važno da su pitanja jasna i usmjerena točno na ono što želite saznati. Razlika za osobu koja vas savjetuje je samo u tome što treba biti dublje koncentriran na vas prilikom izvlačenja karata i mora biti upućen što točno želite znati.

Opširnije...
 

Razvojni put duše

Razmišljajući o tome kako smo i kada nastali, pod kojim okolnostima je započeo ovaj naš život i prilike u kojima se nalazimo, mogu nam nametnuti mišljenje da postojimo ovdje i sada, da smo jedini i neponovljivi. Brojna istraživanja pokazuju malo drugačiju sliku; iako smo u ovom obliku u kojem smo sada prisutni zaista neponovljivi, postojimo u drugim oblicima, u drugim tijelima i u drugim životnim okolnostima. Fizičko tijelo je onaj dio nas koji postoji u određenom periodu, ali duša je vječna i prolazi svoj put. Ako je sve oko nas energija i mi sami smo energija koja se pretače iz jednog oblika u drugi. Krajnji cilj je stopiti se s onom konačnom energijom koja je podignuta na višu razinu, biti dio jedne cjeline koja se smatra izvorom svega što postoji. Čak i kada se govori o tome, teško je običnim riječima opisati kako to zaista izgleda i koja je svrha takvog postojanja. Toliko je još nepoznanica na ovom svijetu, da nas ne treba čuditi što je još puno toga neshvatljivo i neobjašnjivo.
Opširnije...
 
Mjesečeve faze
srpanj 2020
Pomr?ina Mjeseca05.07. 06:44
Zadnja četvrt13.07. 01:28
20.07. 19:32
Prva četvrt27.07. 14:32