Početna

POSEBNA PONUDA!

 

  • Ostvarite 25% popusta za narudžbu Tarot - 3 pitanja

  • Jedno tarot pitanje za 50 kn

Opširnije...
 

2020 - godina velikih promjena

 

ImagePočetak godine nam donosi susret dva planeta zlotvora, Saturna i Plutona u znaku Jarca. Saturn u Jarcu je na svom terenu jer je i vladar tog znaka, a on označava depresiju, surovost, osamljenost, izolaciju, a u pozitivnom smislu disciplinu, strpljenje, realnost i mudrost. U svakom slučaju simbolizira dugotrajne procese i razna odricanja.Pluton je planet koji donosi velika iskušenja, nesretne okolnosti, nasilje, kriminal, iznenadne događaje, a njegovo djelovanje uglavnom ima razornu moć. U najboljem slučaju označava moć, snagu, podsvjesne mogućnosti. U kombinaciji ta dva planeta donose velika upozorenja, potrese i razne prirodne katastrofe, bolesti, terorističke napade, smrtnost, kriminal, prepreke, izolacije, masovne probleme i nesreće koje imaju dugotrajne posljedice. Upravo zato što se odnosi na pitanje masovnih događaja, njihovo djelovanje možemo pripisati pandemiji koja je pokosila svijet, a to povlači i ekonomski slom na svjetskoj razini. Posljednji njihov susret se dogodio u studenom 1982., a to je bila godina u kojoj se dogodila recesija, a i širio AIDS. 1981. kada se AIDS tek pojavio Jupiter je dugo bio u konjunkciji sa Saturnom u Vagi, a Pluton je također boravio u tom znaku, te su se krajem te godine našli u bliskom odnosu. 2003. godine se pojavio SARS dok je Saturn bio u kvadratu s Plutonom. Sada kada su se našli u bliskom kontaktu, dogodio se COVID 19, virus koji ima veze sa SARSOM. Spomenula bih još i 2014. godinu kada je bila aktualna EBOLA u kojoj su se također dogodili snažni planetarni aspekti. Te godine je Mars dugo bio u Vagi, Jupiter u Raku, Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu, pa su tvorili veliki križ, koji se sastoji od opozicija i kvadrata.
 

Opširnije...
 

 

Mjesečni horoskop za sve znakove

U travanj ulazimo susretom Marsa i Saturna koji su tek zakoračili u znak Vodenjaka, a njihov utjecaj stvara osjećaj straha i napetosti pa vjerojatno nikome neće biti do prvoaprilskih šala. Prvih par dana će taj aspekt biti aktivan, a onda će nas polako popuštati taj osjećaj neugode. U isto vrijeme će se u društvu naći i Merkur s Neptunom koji će izazivati nervozu, pogotovo zato što će biti raznih lažnih vijesti i zbunjujuće komunikacije. Bujna mašta i razne teorije zavjera nas mogu odmaknuti od realnosti. Činjenica je da ovaj aspekt pomućuje razboritost i da stvari doživljavamo na pogrešan način. Da, apsolutno su moguće razne prevare pod djelovanjem tog aspekta, zato moramo biti na oprezu po pitanju informacija, a i dobro razmisliti kome vjerujemo i što ćemo povjeriti ljudima oko sebe. S obzirom da se njihov susret događa u znaku Riba, osjetljivost je povećana, psihička stabilnost narušena, a jasnoća raznih situacija upitna. Ipak, postoji i dobra strana tog aspekta, a to je pojačana kreativnost. On nam omogućuje da se prepustimo mašti, umjetničkom stvaralaštvu, ali i duhovnim temama, meditacijama i slušanju intuicije. Obratite tih dana pažnju na svoje snove i sve one poruke koje vam suptilne energije upućuju. Jupiter i Pluton nam iz Jarca nagovještavaju početak određenih dubinskih promjena. Jupiter u Jarcu je u svom najslabijem djelovanju pa nam neće moći pomoći u sagledavanju nekih stvari na svoj pozitivan način, nego će poprimiti Plutonovu energiju koja u najmanju ruku stvara zabrinutost. Ovaj aspekt je možda najzaslužniji za suočavanje sa teškim životnim prilikama, pogotovo na materijalnom planu. Ipak, želja za uspjehom, dokazivanjem i traženjem pozitivnih rješenja ipak može biti dovoljno jaka da se izborimo za nešto dobro. Borba za opstanak će biti dugotrajna i puna odricanja i svakako će biti obojana nekim novim načinima u odnosu na ono na što smo do sada navikli.
Prva polovica mjeseca je nezgodna i zbog Marsa u kvadratu s Uranom, koji donosi stres, nemir i nezgode, što će neki znakovi intenzivnije osjetiti. Ni drugi dio mjeseca ne donosi nekih pozitivnosti jer će kretanje planeta na granici Ovna i Bika biti u nepovoljnom odnosu s Plutonom, pa Saturnom što nas dodatno opterećuje, stvara pritisak zbog nepovoljnih vijesti, komplicira rješenja koja su nam možda tako blizu, a opet dovoljno daleko. Bar djelomično se možemo tješiti Venerinim dobrim aspektima, koja je ipak najvažnija za naša emocionalna stanja, pa nam može pružiti osjećaj povezanosti i podrške. Iako će se naći u kvadratu s Neptunom i stvarati iluzije i komplikacije u odnosima, bit će više pozitivnih aspekata koji će donositi puno lijepih trenutaka.
Opširnije...
 

Mjesec i njegov utjecaj

Mjesečeve mijene

Mjesečeve mijene

Mjesec kao najbliže nebesko tijelo Zemlji, odnosno njen satelit, znatno utječe na pojave na našoj planeti. Mjesečev ciklus traje 28 dana i smjenjuje se u 4 osnovne faze, koje se zovu prva četvrt, pun mjesec(uštap), zadnja četvrt i mlađak. Mladi Mjesec - kada se Mjesec nalazi između Zemlje i Sunca, promatran sa Zemlje, on je nevidljiv. U kalendaru se prikazuje zatamnjenim krugom.
Prva četvrt - kada os Mjesec-Zemlja formira pravi kut s osi Zemlja-Sunce. Prva četvrt ili polumjesec nastupa 6 dana nakon novog Mjeseca. U kalendaru se prikazuje zatamnjenom lijevom polovinom.
Pun Mjesec - Zemlja se nalazi između Sunca i Mjeseca koji je potpuno osvijetljen Sunčevim svjetlom. U kalendaru se prikazuje svijetlim krugom.
Posljednja četvrt – kutna udaljenost je ista kao i u prvoj četvrti, ali se vidi lijeva strana Mjeseca. U kalendaru se prikazuje zatamnjenom lijevom polovinom.

Praćenje mjesečevog ritma

Kako utječe na razinu vode na Zemlji, kao i neke druge pojave, tako se njegov utjecaj manifestira i na ljudski organizam.
U vrijeme mlađaka dobro je krenuti u nešto novo, u ovoj fazi mjesec djeluje poticajno za bilo kakva pokretanja. Mladi mjesec daje pojačanu intuiciju, što može biti vrlo korisno kada treba donijeti neku odluku. Ovo je i vrijeme kada je povoljno krenuti s odbacivanjem loših i štetnih navika. Treba imati u vidu da je dan kada nastupa mlađak period kada statična energija prelazi u aktivnu, pa dolazi do pojačane osjetljivosti.

Opširnije...
 

Konzultiranje tarota

Tarot zapravo ne ograničava osobu koja želi nešto pitati jer pruža brojne mogućnosti.

S obzirom da postoji puno načina na koji se nešto može gledati, pitanja uopće ne mora biti – u tom slučaju se gleda prema jednom od opširnih predložaka, gdje dobivamo uvid u svako područje života i to se obično gleda kao godišnja prognoza.

Kroz potrebu da dobijemo odgovore koji nas muče, ponekad se možda pojavi i sumnja – može li tarot ili bilo koje drugo sredstvo koje je tome namijenjeno, Konzultiranje tarotaodgovoriti baš na svako pitanje? Zapravo može, jer tamo gdje postoji pitanje postoji o odgovor. U samom pitanju je već pola odgovora. Svi odgovori su zapisani u nama, tarot je samo sredstvo kojim taj odgovor izvlačimo na površinu.

Na tarot je najbolje doći osobno jer se na taj način dublje povezujete s energijom karata zbog direktnog kontakta s njim i na taj način imate puno veći izbor za postavljanje pitanja. Ako niste u mogućnosti doći na konzultaciju, moguće je pitanja postaviti pismeno, ali je u tom slučaju vrlo važno da su pitanja jasna i usmjerena točno na ono što želite saznati. Razlika za osobu koja vas savjetuje je samo u tome što treba biti dublje koncentriran na vas prilikom izvlačenja karata i mora biti upućen što točno želite znati.

Opširnije...
 

Razvojni put duše

Razmišljajući o tome kako smo i kada nastali, pod kojim okolnostima je započeo ovaj naš život i prilike u kojima se nalazimo, mogu nam nametnuti mišljenje da postojimo ovdje i sada, da smo jedini i neponovljivi. Brojna istraživanja pokazuju malo drugačiju sliku; iako smo u ovom obliku u kojem smo sada prisutni zaista neponovljivi, postojimo u drugim oblicima, u drugim tijelima i u drugim životnim okolnostima. Fizičko tijelo je onaj dio nas koji postoji u određenom periodu, ali duša je vječna i prolazi svoj put. Ako je sve oko nas energija i mi sami smo energija koja se pretače iz jednog oblika u drugi. Krajnji cilj je stopiti se s onom konačnom energijom koja je podignuta na višu razinu, biti dio jedne cjeline koja se smatra izvorom svega što postoji. Čak i kada se govori o tome, teško je običnim riječima opisati kako to zaista izgleda i koja je svrha takvog postojanja. Toliko je još nepoznanica na ovom svijetu, da nas ne treba čuditi što je još puno toga neshvatljivo i neobjašnjivo.
Opširnije...
 
Mjesečeve faze
svibanj 2020
07.05. 12:45
Zadnja četvrt14.05. 16:02
22.05. 19:38
Prva četvrt30.05. 05:29