Početna

Planetarni utjecaji za Kolovoz 2022.

 
Image Mjesec počinje zajedničkim djelovanjem Marsa i Urana u znaku Bika. Gdje god se našli, njihova udružena energija nije ugodna pa možemo očekivati nagla i brza djelovanja. Oni nose rušilačku energiju, eksploziju, razaranja. Ovaj aspekt svakako poziva na oprez, bilo kakva nepromišljenost može rezultirati ozbiljnim posljedicama. Nemojte se iznenaditi ako vam propadnu neki planovi, dođe do neizvjesnosti zbog neplaniranih preokreta. Sve ono na što ste računali u trenutku može propasti. Osnovni moto ovog aspekta bi bio očekuj neočekivano. Tjedan kasnije Mars dolazi u egzaktan kvadrat sa Saturnom, a Uran je dovoljno blizu da se i on može priključiti stvaranju dodatno teške atmosfere. Ovaj aspekt stvara napetost i neprijateljsko djelovanje,  a bit će samo nastavak onoga što je već započeto. Osim toga on ukazuje na posljedice onih stvari koje su se već dogodile i s kojima se vrlo teško nositi. Cijeli ovaj mjesec će Saturn dominirati sa nepovoljnim aspektima prema drugim planetama, tako da će nas natjerati da se maksimalno uozbiljimo, da se suočimo sa svojim riječima i djelima i da ispaštamo svoje pogreške. On nas puno toga uči, ali kroz patnju, odricanje i teška emotivna iskustva. Najveći problemi čekaju Bikove, Lavove, Škorpione i Vodenjake, dok će ga na najbolji način moći iskoristiti Blizanci i Vage. Djevice i Jarci bi mogli izvući nešto dobro iz djelovanja Marsa i Urana, ali samo ako se budu znali snaći i ako uspiju brzo reagirati.
Malo utjehe svima može pružiti lijep odnos Jupitera i Sunca na početku mjeseca, a oko 10.08. će se dogoditi trigon Između Jupitera i Venere, pa će nekome donijeti sreću, romantične trenutke i ispunjenje želja. Ovnovi, Lavovi i Strijelci će imati najviše pozitivnih efekata  Jupiterovih utjecaja, ali to ne znači da i ostali znakovi neće osjetiti bar malo njegove blagodati. Upravo zbog dominacije Saturnovih djelovanja, možda ćemo više primjećivati Ono što će nam Jupiter dati, možda ćemo bolje prepoznavati one dobre stvari i naučiti biti zahvalni na svakom lijepom trenutku koji bi inače doživjeli kao nešto normalno i možda ne bi ni primijetili njegovu ljepotu. Da će biti lako - neće, ali uvijek iz svega postoji izlaz i na kraju svakog tunela postoji svjetlo. 21.08. Mars prelazi u Blizance, pa će se ipak malo razbiti sav taj prijeteći naboj.
Sunce u znak Djevice ulazi 23.08. u 5:25 po srednjeeuropskom vremenu.
 

Znakovi

Postoji 12 zodijačkih znakova koji zajednički zodijački pojas, odnosno horoskop. Iako su znakovi vezani uz mitologiju istoimenih zviježda, važno je razdvojiti simboliku samog horoskopskog znaka od zviježđa u astronomiji. Postoje i druga zviježđa koja se protežu duž tog zodijačkog pojasa, oni se prelijevaju, ne postoje tu strogo određene granice, kao što je i veliki dio tih zviježđa u pozadini, mogli bi čak reći podlozi onih koji su u astrologiji uzeti za glavne znakove. U tumačenju se koriste spomenutih 12, a oni su vezani svaki uz određeno područje i ukazuju nam na prirodu i osobine osobe.
Opširnije...
 

Dnevni utjecaj planeta

Ponedjeljak pripada Mjesecu. S obzirom na Mjesečevu nestalnost, ovo je dan kada možemo biti osjetljivi i nestabilnih reakcija. Ponedjeljkom nije dobro započinjati ništa novo, nije vrijeme za neke ozbiljne aktivnosti. Ovo je dobar dan za razmišljanje o osjećajima, za orijentiranost na obitelj, za umjetnička djelovanja i za intuitivan i psihološki rad.

Utorak je dan Marsa, preporučljiv je za sve aktivnosti gdje treba uložiti puno energije, fizički rad i sport. Započinjanje poslova u ovom danu donosi uspjeh, no kako Mars donosi stres, napetost i agresivne porive, treba se čuvati sukoba i nezgoda.

Srijeda je Merkurov dan i tada je najbolje vršiti bilo kakve pregovore, održavati sastanke, sklapati ugovore. Svi koji rade u prometu ili se bave komunikacijskim djelatnostima mogu imati uspjeha u ovom danu. Sve što trebate raspraviti, trebali bi rješavati srijedom. Svaka vrsta savjetovanja je pogodna srijedom.

Opširnije...
 

Tarot 

O povijesti tarota se malo zna, zapravo postoji nekoliko teorija. Prva namjena tarot karata je bila za igru, što je bilo rasprostranjeno po francuskim dvorovima. A krajem 15.stoljeća su cigani s tim kartama proricali sudbinu, putujući po cijeloj Europi. Tako su se te karte počele proširivati svuda po svijetu. S obzirom da tarot svojom snažnom simbolikom puno toga može reći, nije ni čudo da je brzo prihvaćen i da se toliko razvijao. Danas postoje na stotine izvedbi tih karata (mislim na likovne izvedbe), tako da svatko tko se želi baviti tarotom, može naći onu vrstu karata koja najbolje odgovara vlastitim potrebama i sklonostima. Jer karte je važno doživjeti na dubok, intuitivan način, osjetiti njihovu poruku.

Opširnije...
 

Numerologija

Jesmo li zaista određeni brojevima?
Ako prihvatimo činjenicu da su brojevi energije i da svaki ima svoju vibraciju, onda bi neke sudbinske odrednice ipak trebale biti u brojevima. Svako slovo ima svoj broj. A to znači da ime i prezime koje stječemo rođenjem, pretočeni u brojeve pričaju određenu životnu priču.
Ime i prezime ne biramo sami, kao ni datum rođenja – to je ono što nam je dodijeljeno i što opisuje tko smo, što smo, kakvi su nam ciljevi, za što smo predodređeni.
Opširnije...